Liderlerden 'Sivas Katliamı' mesajı

Liderlerden 'Sivas Katliamı' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sivas Katliamı'nın 27.yılı üzerine sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Yazar ve sanatçılardan oluşan 33 kişinin Sivas’ta kaldığı otelde yakılarak öldürülmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Liderler katliamın yıl dönümünde sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katliamı, "27 yıl önce bugün, toplumdaki ayrıştırmanın nelere yol açtığının en acı örneğini yüreğimizin en derinlerinde yaşadık. Sivas Katliamında yitirdiğimiz 33 canı saygı ve rahmetle anıyorum." sözleriyle andı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Aklın sustuğu, vicdanın yandığı, insanlığın öldüğü tarih: 2 Temmuz 1993. Bir daha olmasın diye, Yezid'lere gün doğmasın diye" diyerek bir video paylaştı.

Akşener'in paylaşımı şöyle:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "2 Temmuz 1993 Madımak ve 5 Temmuz 1993 Başbağlar, toplumun farklı kesimlerini birbirine karşı kışkırtmak, aralarına kan davası sokmak ve barış içinde bir arada yaşayamaz hâle getirmek maksadıyla yapılmış karanlık katliamlardır. " ifadelerini kullandı. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hasret Gültekin'in şiirini paylaştı. "Bu gece Ben giderim resmim kalır, Belli ki bir hevesim kalır, Gözüm arkada kalmaz, Seni göresim kalır.. Hasret Gültekin’e hasretle geçen 27 yıl. Madımak’la birlikte insanlık yandı, yüreğimizdeki yangın hala sönmedi. Katliamda yitirdiğimiz 33 canı saygıyla anıyorum."