Levent Gök'ten Davutoğlu'na: Dağ Fare Doğurdu

Levent Gök'ten Davutoğlu'na: Dağ Fare Doğurdu
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakanın açıkladığı terörle mücadele eylem planıyla ilgili olarak "Dağ fare doğurmuştur" yorumunda bulundu.CHP’li Gök, “Eylem planının, son derece zayıf içerikle doldurduğu, terör...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakanın açıkladığı terörle mücadele eylem planıyla ilgili olarak "Dağ fare doğurmuştur" yorumunda bulundu.

CHP’li Gök, “Eylem planının, son derece zayıf içerikle doldurduğu, terör gerçeğini kavrayamadığını bir kez daha göstermiştir. Terörle mücadelede hukuk içinde ne gerekirse yapılmalıdır. Ama halkı ve Türkiye’yi kandırmayalım. Kafa karışıklığı içinde eylem planı açıklandı. Bu eylem planıyla AKP’nin başarıya ulaşacağını düşünmüyorum.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı’nda ‘Teröre Karşı Eylem Planı’nı açıklamasıyla ilgili konuşan Gök, terörün her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti.

“Başbakanın açıklamalarını dinledik; dağ fare doğurmuştur.” diyen Gök, Başbakanın bir hayal dünyasında olduğunu; tarihsel gerçekliklerle bugünün reel gerçekliklerini belli bir düzene oturtmaya çalıştığını kaydetti. Acz ve hayal dünyasında bir başbakan gördüklerini ifade eden Gök, stratejik derinlikten yalnızlığa savrulduğuna bir kez daha şahit olduklarını vurguladı.

“Şu an başbakanlığını yaptığınız parti, ülkeyi 14 yıldır yönetiyor.” diyen Gök, “Terör örgütü silah depolarken bu ülkenin başbakanı kimdi? Habur’da çadır mahkemesi kurulurken; ülkeyi kim yönetiyordu? Başbakan olan biteni değerlendirme aczi içinde.” ifadelerini kullandı.

“Mecliste çoğunluğunuz vardı; elinizi kolunuzu 14 yıldır ne bağladı?” diye soran Gök, şöyle devam etti: “Başbakan kapsamlı demokratik süreç başlatacağız diyor. Cumhurbaşkanına karşı bu sözü verebiliyor musunuz? Anayasa dışına çıkan bir Cumhurbaşkanına karşı ne yapacaksınız? Diktaya rejimine doğru gidilirken; buna nasıl karşı çıkacaksınız. Başbakan afaki konuşmuştur. Başbakanın ifade ettiği konularla, gerçekten ehil olmayan bir yönetim olduğu ortaya çıkmıştır. Başbakan bu anlayışıyla ve yaklaşımla Türkiye’nin terör gerçeğinin farkında bile değildir. Hala yapacağız diyor. 14 yıldır tek başına iktidar olarak, AKP iktidarı, Türkiye’nin geldiği bu durumdan başlıca sorumludur. Yanlışlıkları örterek, onları görmezden gelerek, bir yerlere varamazsınız. Önce bunun muhasebesini, hesabını vermesi gerekiyor. Terörü sıfır sorunla almışlardı. Eylem planının, son derece zayıf içerikle doldurduğu, terör gerçeğini kavrayamadığını bir kez daha göstermiştir. Terörle mücadelede hukuk içinde ne gerekirse yapılmalıdır. Ama halkı ve Türkiye’yi kandırmayalım. Kafa karışıklığı içinde eylem planı açıklandı. Bu eylem planıyla AKP’nin başarıya ulaşacağını düşünmüyorum.”

Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına ilişkin bir soruya ise Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vesayetinin Meclisin üzerinden kalkması gerektiğini söyledi. “Cumhurbaşkanı sabote ettikçe, Meclis Başkanı seyirci kaldıkça arzulanan çalışma yapılmayacağı açıktır.” diyen Gök, Meclis Başkanı bu duruma sessiz kalsa dahi; CHP’nin buna izin vermeyeceğini belirtti. Anayasayla birlikte iç hukukun da düzenlenmesi gerektiğini savunduklarını ifade eden Levent Gök, sürenin uzun ve kısalığının ise buna bağlı olarak belirleneceğini kaydetti.

CİHAN