Le Monde diplomatique Türkçe okurla buluştu

Le Monde diplomatique Türkçe okurla buluştu
Dünyanın en saygın referenas gazetelerinden biri olan ve 30’dan fazla ülkede yayımlanan Le Monde diplomatique, Türkçe sayısıyla bayilerdeki yerini aldı. 48 Sayfa olarak yayımlanan Le Monde diplomatique Türkçe’nin ilk sayısında, gazetenin Fransızca orjinalinde yayımlanan makalelerin çevirilerinin yanı sıra, Türkiye’den özel haber ve analizler de yer alıyor.

Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ozan Yurtoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya

Le Monde diplomatique Türkçe, Cumhuriyet gazetesinden ayrılan başarılı isimler tarafından çıkarılıyor. Genel Yayın Yönetmenliği'ni Aykut Küçükkaya'nın yaptığı Le Monde diplomatique Türkçe'nin Yayın Kurulu'nda ise Murat Ataş, Mine Esen, Cafer Kurt, Erdal Sağlam, Süleyman Tosunoğlu, Gül İlbay gibi önemli isimler yer alıyor. Sorumlu Yazıişleri Müdürü ise Ozan Yurtoğlu.

Bugün okurlarıyla buluşan Le Monde diplomatique Türkçe'nin ilk sayısında 20 sayfalık Ukrayna dosyasını yanı sıra, Fransa seçimlerinin analizi, ABD-Venezuella analizi, Kongo’daki Kobalt madenleri ve çocuk madenciler dosyası yer alıyor. Gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya hazine garantilerinin ulaştığı boyut 'Yap-işlet-devret: 763 TL kazan' başlıklı haberle sayfadaki yerini alırken, Kanal İstanbul’un neden olacağı zorunlu göç, üstü kapatılmak istenen Feray Şahin cinayeti, Fransız şair ve yazar Farrere’in Atatürkle karşılaştığı an yaşananlar gibi çok sayıda dosya ve makalede yer alıyor.

Le Monde diplomatique Türkçe, bugün İstanbul'da tüm bayilerde yerini alırken yarın ise Türkiye’deki bayilerde okurseverlerle buluşacak. Aylık olarak yayımlanacak gazete Le Monde diplomatique Türkçe’nin ikinci sayısı 18 Mayıs’ta bayilerde olacak.