“Kürtçe Kuran’da Yığınla Hata Var”

“Kürtçe Kuran’da Yığınla Hata Var”
Erdoğan'ın miting meydanında elinde salladığı Kürtçe Kuran'ın anlam yanlışları ile dolu olduğu ortaya çıktı.HDP’nin ilahiyatçı milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim mitinginde...

Erdoğan'ın miting meydanında elinde salladığı Kürtçe Kuran'ın anlam yanlışları ile dolu olduğu ortaya çıktı.

HDP’nin ilahiyatçı milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim mitinginde elinde sallayarak AKP’ye oy istediği Kürtçe Kuran’la ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu. Yıldırım söz konusu Kuran’ın anlam yanlışları ile dolu olduğunu açıkladı.

Seçimin en önemli tartışma konularından birisi olan Kürtçe Kuran-ı Kerim ile ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili adayı ilahiyatçı Prof. Dr. Kadri Yıldırım Radikal’e konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile yaptıkları bir sohbet sırasında Görmez’in Kürtçe Kuran’ı incelemesi için kendisinden ricada bulunduğunu söyleyen Yıldırım, Kürtçe Kuran’ın basılma sürecini anlattı.

Kuran’ın hatalarla dolu olduğunu savunan Yıldırım “Raporumu beklemeden yayınladıkları için tespit ettiğim hataların var olduğunu gördüm. Tekil şeyler çoğul olmuş, çoğullar tekil olmuş. Eril ifadeler dişil, dişil ifadeler eril olmuş. Anlam yanlışları çok var. Buna benzer yığınla hata. Söz konusu kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim olunca bu tür hatalar affedilmez. Kalkıp da benden başka birine de jet bir rapor hazırlatmış değiller. Çünkü benim gibi hem ilahiyat hem de Kürdoloji geleneğinden gelen kimse yok. Şimdi Kuran’da en ufak bir ses değişikliğinin farklı anlamlar oluşturduğunu biliyoruz. Dolayısıyla hem Arapçaya, hem de çevirdiğiniz dile hakim olmalısınız. Bunun yanında acele etmeden ince eleyip sık dokumalısınız. Ama ne var ki kendi istedikleri raporu beklemeden yanlışlıklarla dolu bir şekilde bastırdılar. Bunun bir günahı yok mudur? Sanırım Diyanet İşleri bu konuda hepimizden daha çok biliyordur. Ama siyasi erke teslim olmanın doğurduğu bir sonuç var. Dilerim Diyanet, kendi istedikleri raporun akıbetini sorar, raporda tespit edilen eksiklik ve hataları düzelterek yeniden yayınlar. Bunun yanında Diyanet’in mutlaka karşı durması gereken bir nokta da kutsal bir kitabın seçim meydanlarında siyasete alet edilmesidir.” dedi.