Köy yolu açılmadı: Muharrem'in cenazesi 7 km sırtta taşındı

Köy yolu açılmadı: Muharrem'in cenazesi 7 km sırtta taşındı
Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyünün 7 km’lik kısmı kardan temizlenmedi. Köyde silahla intihar eden 17 yaşındaki Muharrem Almas’ın cenazesi, yakınları ve köylüler tarafından 7 km sırtta taşınarak araca konuldu. Almas, Bingöl’e getirilerek otopsi işlemleri yapıldıktan sonra tekrar 7 km sırtta taşınarak köyüne geri götürülüp toprağa verildi.

Bingöl merkezde ailesi ile birlikte yaşayan Muharrem Almas (17) yaşadığı bunalım sonucu önceki gün evinden ayrılarak gizlice bahar aylarında yaşadıkları Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyüne giderek buradaki evlerinde silahla intihar etti. Köylülerin evde yaptıkları arama sonucunda cansız bedenine rastladıkları Muharrem Almas’ın durumunu Jandarma'ya bildirdiler. Jandarma ekipleri, 7 km’lik köy yolunun kar ile kaplı olması nedeniyle yürüyerek köye gitti. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı köy yolu kapalı olduğu için köye gitmedi ve cenazenin ilçe merkezine getirilmesi talimatını verdi.

Jandarma ise, köylülere, Genç ilçe hastanesine götürülmesini burada otopsi yapılacağını söyleyince köylüler ceset torbasına konulan cenazeyi sırtlarında 7 km taşıdı. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Adli Tıp yetkilileri tarafından yapılan otopsi sonrası cenaze defin işlemleri için tekrar yakınları tarafından alınarak 7 km yolda cenaze tekrar sırtta taşınarak köye ulaştırılıp toprağa verildi.

Köylüler yolun açılmasını talep etti ancak kabul edilmedi

Elmagünü köylüleri ile hayatına son veren Muharrem Almas’ın yakınları olayın adli vaka olması nedeniyle cenazenin otopsi için Bingöl’e götürülmesi gerektiğinden köye ambulansın gelmesi için İlçe kaymakamlığı ile Bingöl Valiliği'ni arayarak köy yolunun açılmasını talep etti. Ancak bu girişimler sonuçsuz kaldı. Köylüler bu kez cenazenin helikopter ile alınması için girişimde bulundu fakat bu girişim de sonuçsuz kaldı.

Adli vaka olan cenaze bu şekilde taşınamaz

İsmini açıklanmasını istemeyen bir adli tıp yetkilisi cenazenin bu şekilde taşınmasının doğru olmadığını belirterek halktv.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı:
"Ceset üzerinde köyde inceleme yapılmamış. Yaşanan olay ateşli silah ile ölüm bu nedenle detaylı otopsi ve kriminal inceleme yapılması gerekiyor. Cenaze normal şartlarda ceset torbasına konulsa da ambulans ile taşınması gerekiyor ancak ceset torbasına konulan cenaze sırtta taşınmış ve ceset üzerinde tahribatlar meydana gelmiş olabilir ve bu sırtta taşına olduğu zaman cenazenin mutlaka tabut içinde taşınması gerekiyor"