Köroğlu heykeli AKP'li eski belediye başkanına benzetilerek yaptırılmış

Köroğlu heykeli AKP'li eski belediye başkanına benzetilerek yaptırılmış
Başkan Özcan, yer tahsisi belediyeden alındığı için 11 milyon lira masraf yapılan Köroğlu Parkı'na bir şey yapamadıklarını, tahsisi vermezlerse bakanlıktan ya da Hazine'den parayı isteyeceklerini aktarırken, heykel hakkında ilginç bir detayı paylaştı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 11 milyon lira masraf yapıldıktan sonra atıl halde kalan Köroğlu Parkı'ndaki Köroğlu heykelinin, heykelin yapıldığı dönemde Bolu Belediye Başkanı olan AKP'li Alaaddin Yılmaz'a heykeltıraş tarafından jest olması amacıyla benzetildiğini söyledi.

Özcan, parkı gezerek, gazetecilere konu hakkında bilgi verdi.

Başkan Özcan, yer tahsisinin belediyeye geri verilmesi halinde yapıyı tamamlayacaklarını ifade ederek, "Bu binanın yaklaşık yüzde 85'i tamamlanmış durumdayken, tahsis bizden alındığı için biz buraya bir çivi bile çakamıyoruz. Buraya bazı kötü niyetli insanlar gelip camları kırıyorlar. Burada alkol alıyorlar. Sık sık temizliğini yaptırdığımız halde maalesef önüne geçemiyoruz. Buranın tahsisi şu anda Bolu Belediyesi'nde değil. Burası sahipsiz kalmış. Tahsisi bize verseler biz burayı tamamlayıp, açacağız. Bununla ilgili henüz bir cevap verilmedi. Burası bir kış geçirecek ve şu anda bina ile ilgili sıkıntılar var. Şu anda bir geriye gidiş var. Bir kış daha geçerse daha da geriye gidilmiş olacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. 11 milyon lira para harcanmış. Bolu halkının cebinden çıkmış bu para. Tahsisi bize vermezlerse, burayı da yapmazlarsa biz verdiğimiz parayı ilgili bakanlıktan ya da Hazine'den isteyeceğiz" dedi.

'HEYKEL ESKİ BELEDİYE BAŞKANINA BENZİYOR'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kazakistanlı bir heykeltıraş tarafından yapılan dev Köroğlu heykelinin Bolu eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a benzediğini belirtti.

Heykelin Alaaddin Yılmaz'ın başkanlığı döneminde yapıldığı için kendisine heykeltıraş tarafından böyle bir jest yapıldığını düşündüğünü belirten Özcan, şöyle konuştu:

"Burada enteresan bir durum da var. Heykeldeki Köroğlu'nun yüzü bire bir eski belediye başkanına benzetilmiş. O da enteresan bir durum. Bu niye yapılmış ben de çözebilmiş değilim. Kendisiyle de paylaştım bunu. Kendisi 'Haberim yok' dedi. Net bir şekilde kime benzediği görülüyor. Yapan sanatçı Köroğlu'nun kime benzediğini bilemediği için eski belediye başkanına buradan aklınca bir jest yapmış."

Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Tanju Özcan’ın iddiasıyla ilgili olarak, "Böyle bir şey olur mu?" dedi.

 

Etiketler :