Kocaeli'de MHP'den Bir İtiraz Daha!

Kocaeli'de MHP'den Bir İtiraz Daha!
Kocaeli'de MHP bu kez 2 bin sandık için itiraz etti.KOCAELİ'nde geçen pazar günü yapılan genel seçimde 2 milletvekili çıkardığı açıklanan MHP'nin, Pazartesi sabahı yurt dışı oyların eklenmesi ile milletvekili sayısının...

Kocaeli'de MHP bu kez 2 bin sandık için itiraz etti.

KOCAELİ'nde geçen pazar günü yapılan genel seçimde 2 milletvekili çıkardığı açıklanan MHP'nin, Pazartesi sabahı yurt dışı oyların eklenmesi ile milletvekili sayısının 1'e düşürülmesi üzerine yaptığı itirazlar bitmedi. MHP'nin 12 ilçe başkanının 400 sandık için yaptığı itiraz, İlçe Seçim Kurulları tarafından reddedildi. MHP İl Yönetimi bugün bu kez İl Seçim Kurulu'na 2 bin sandığın yeniden sayılması için başvurdu.

Yurt dışı oylarının dağılımı sonucu yaklaşık 600 oy farkla 2 olan milletvekilinden biri HDP'ye geçen MHP'de, dün 12 ilçe başkanı 400 sandıkta yaklaşık 2 bin oyunun kaybolduğunu iddia ederek aynı anda İlçe Seçim kurullarına başvurdu. İlçe seçim kurulları bu başvuruları reddederken, MHP İlçe başkanları bu kez yeniden tespit ettikleri 2 bin sandığın yeniden sayılması için İl başkanlığı ile birlikte İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü bugün yaptığı açıklamada, İl Seçim Kurulu'na yapılan itirazın da kabul edilmemesi halinde konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacaklarını söyledi. Aydın Ünlü, "MHP'nin birçok sandıkta oyları kayıp. Yeniden sayım yapıldığında bu gerçek ortaya çıkacaktır. MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 2'ye çıkacaktır. Dün akşam da 12 ilçe başkanımızla olağanüstü toplantı yaptık. Oylarımızın peşini bırakmayacağız" dedi.