Kocaeli Üniversitesi Öğrencilerinden Soma Protestosu

Kocaeli Üniversitesi Öğrencilerinden Soma Protestosu
KOCAELİ Üniversitesi'nde bir gurup öğrenci Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın yıldönümünde ellerindeki kömürlerle yere 'Soma' yazarak yaşanan faciayı protesto ettiler.Kocaeli Üniversitesi...

KOCAELİ Üniversitesi'nde bir gurup öğrenci Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın yıldönümünde ellerindeki kömürlerle yere 'Soma' yazarak yaşanan faciayı protesto ettiler.

Kocaeli Üniversitesi İleşitim Fakültesi önünden biraraya gelen yaklaşık 50 kişiden oluşan öğrenci ellerinde "Üniversite ayağa Soma'nın hesabını sormaya" yazılı pankart açıp "Somanın ateşi AKP'yi yakacak", "İşçi gençlik elele mücadeleye", "Devlet uyuma katilleri koruma" şeklinde sloganlar eşliğinde Üniversite Sosyal Tesisler önüne kadar yürüdü.

Burada öğrenci gurubu adına açıklama yapan Mizgin Dağ kaza olarak yansıtılmaya çalışan olayın kaza değil katliam olduğunu söyledi. Çalışma şartları ve iş güvenliğinin bir kenara bırakılarak işçilerin daha fazla üretmeye zorlandığını söyleyen Mizgin Dağ, "Emeğin sömürüldüğü ve insanların katledildiği coğrafyamızda bizlere düşen kapitalizmle mücadeledir ve yeniyi var edip yaratmaktır. Holdinglerin, şirketlerin karına kar katmak amacıyla çalışma koşullarını ve iş güvenliğini bir kenara bırakarak işçileri daha fazla üretmeye zorlamaları kaderden öte ölümün yaklaştığı gerçeğini gösteriyordu. Somada gerçekleştirilen katliamın hesabını soracağız." dedi.

Öğrenciler yanlarında getirdikleri kömürler ile yere 'Soma' yazdıktan sonra sessizce dağıldı.