Koç: O Dolapları Çevirtmeyeceğiz!

Koç: O Dolapları Çevirtmeyeceğiz!
Koç yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri için son haftaya girilirken seçim güvenliği tartışmalarının yoğunlaştığını ifade etti.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP’nin seçim...

Koç yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri için son haftaya girilirken seçim güvenliği tartışmalarının yoğunlaştığını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP’nin seçim gününe yönelik hazırlıklarını tamamlandığını belirterek, “Adil bir seçim sonucunun sağlanabilmesi, milletin gerçek iradesinin sandığa yansıyabilmesi için bu seçimde çok kararlıyız” dedi.

Koç yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri için son haftaya girilirken seçim güvenliği tartışmalarının yoğunlaştığını ifade etti. Bu durumun sorumlusu olarak iktidarı gösteren Koç, “65 yıldır serbest seçim yapan bir ülkede seçim güvenliğinin bu şekilde tartışılır olması aslında sizin sabıkanızdan ileri geliyor. Demek ki, siz her konuda olduğu gibi sandık hileleri konusunda da oldukça maharetlisiniz, hünerlisiniz” değerlendirmesinde bulundu.

-“MİLLETİN KADERİYLE OYNAMAYIN”-

İktidarı “Milletin, Türkiye’nin kaderiyle oynamayın” diye uyaran Koç, şöyle dedi:

“Her geçen gün oyunuz düşüyor, daha da düşecek. Size tavsiyem önce oturup bir özeleştiri yapın. Nerede yanlışlıklar yaptığınızı sorgulayın. ‘Bu millet bizden niye uzaklaşıyor’ diye bir değerlendirme yapın. Her konuda hile olur mu? Her konuda sahtekarlık olur mu? Bu konudaki yakın geçmişteki uygulamalar demek ki millette böyle bir algı oluşturmuş, basında böyle bir algı oluşturmuş ve siz bunu yaratan sorumlularsınız. Oturup bir takkenizi öne koyup düşünün.”

-“BU SEÇİMDE ÇOK KARARLIYIZ”

Adil bir seçim sonucunun sağlanabilmesi, milletin gerçek iradesinin sandığa yansıyabilmesi için bu seçimde çok kararlı olduklarını vurgulayan Koç, “Onun için de 7 Haziran’da daha önce çevirdiğiniz dolapları size çevirtmeyeceğiz. Milletimizle beraber çevirtmeyeceğiz. Her şey ak mı, kara mı 7 Haziran’da belli olacak ve 8 Haziran sabahına Türkiye AKP iktidarı olmadan uyanacak. Daha farklı, mutlu bir Türkiye’yi hep beraber yakalayacağız” dedi.

-“BÜTÜN SANDIKLARDA BİR CHP ORDUSU GÖREV YAPACAK”

Koç, CHP genel merkezi olarak, tam altyapıyla seçim gününe yönelik hazırlıkların da tamamlandığını belirtti. Bütün sandıklarda “bir CHP ordusunun” görev yapacağını ifade eden Koç, “Bunun yanında sivil toplum kuruluşları, ‘Ankara ve oyları’, ‘oy ve ötesi’, yani bütün bu arkadaşlarımız, barolar, yani diğer muhalefet partilerimiz sürekli olarak daha önceki sandık sabıkalarını iktidarın dikkate alarak ellerinden geleni yapacaklar” dedi.

-“ISLAK İMZALI TUTANAK VURGUSU”-

YSK’nın eş zamanlı olarak verileri siyasi partilere geçmesinin Genel Merkezden de takip edileceğini kaydeden Koç, “Islak imzalı tutanaklarla gelen sonuçların karşılaştırılması yapılacak ve gereken itirazlar yasal süresi içinde yapılacak” dedi.

Koç, “İmza, tutanak, son değerlendirme yapıldıktan sonra oradaki görevliler, o tutanağın ilçe seçim kuruluna, ilçeden ile ilden YSK’ya aktarılması sırasında, müşahit, gözlemci ve yetkili olarak görev yapacaklar ve takibi sürdüreceklerdir. En ufak kaydırmada Genel Merkezimizden ve il-ilçe başkanlıklarımızdan gerekli hukuki itirazların yapılması için her türlü altyapı sağlanmıştır” dedi.

-YURTTAŞLARA “FAHRİ GÖZLEMCİ OLUN” ÇAĞRISI-

Yurttaşlarımıza da seslenen Koç, “Oyunuzu kullanacaksınız. Tercihinizi huzurlu, üreten, kardeşçe yaşamak isteyen insanların çoğunlukta olduğu bir Türkiye için kullanacaksınız. Buna inanıyoruz. Ama oy kullandıktan sonra, ‘ben görevimi yaptım, gerisi artık başkalarına’ deyip bırakmamanız gerekiyor. Saat 17.00 ile 19.00 arasında oy kullandığınız sandıklarda açık tasnife lütfen fahri gözlemci olarak katılın. Ellerinizi kavuşturun ve sayımı izleyin” dedi.