Kobani’de İkinci Bombalı Saldırı

Kobani’de İkinci Bombalı Saldırı
IŞİD'in Kobani'ye bugün ikinci kez bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.İngiliz haber ajansı Reuters, IŞİD militanlarının Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani’ye bugün ikinci kez bombalı araçla saldırı düzenlediğini...

IŞİD'in Kobani'ye bugün ikinci kez bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

İngiliz haber ajansı Reuters, IŞİD militanlarının Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kobani’ye bugün ikinci kez bombalı araçla saldırı düzenlediğini duyurdu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise IŞİD’in Kobani’de 20 Kürt sivili öldürdüğünü ve en az 15 kişiyi yaraladığını açıkladı.

Gece yarısı saat 04:40 sıralarında Kobani’nin değişik yerlerinden kente sızan IŞİD, sabah saatlerinde de Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenledi. Türkiye tarafında da paniğe yol açan patlamada yaralanan Kobanililer ise Mürşitpınar Sınır Kapısı ile buraya birkaç kilometre mesafedeki Yumurtalık Mahallesi yakınlarına sevk edilen ambulanslar ile Suruç Devlet Hastanesi’ne taşınmaya başladı. Çoğunluğu patlamada, bazıları ise çıkan çatışmada yaralandığı öğrenilen siviller ve YPG’liler arasında durumu ağır olanlar, acil serviste yapılan ilk müdahale sonrası kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Şu ana kadar Kobani’deki patlama ve çatışmada yaralanan 52 Suriyelinin hastaneye getirildiği ve sınır hattında olası durumlara karşı ambulansların da hazır bekletildiği bildirildi.