Kılıçdaroğlu'ndan Karagül'e 100 bin liralık tazminat davası

Kılıçdaroğlu'ndan Karagül'e 100 bin liralık tazminat davası
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün "CHP orman yangınlarından PKK ile birlikte hareket etti" ifadesine 100 bin liralık tazminat davası ile karşılık verdi.

İbrahim Karagül, CHP'nin PKK ile hareket ettiğini ifade eden bir paylaşım yapmıştı. CHP'nin PKK ile hareket ettiğini ifade eden Karagül, tepkilerin ardından paylaşımını sildi. 

Öte yandan Karagül, Kılıçdaroğlu'nun milli güvenlik meselesi olduğunu söylemişti. 

Karagül paylaşımında, "CHP; orman yangınlarında PKK ile birlikte hareket etti. PKK ormanları yaktı, onlar işi başka yerlere çekip hedef şaşırttı. Çok kirli bir ittifak bu. Kılıçdaroğlu bir milli güvenlik meselesidir. Marmaris'i böyle yaktılar!" ifadelerini kullanmıştı.

Tazminat davası açtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile tazminat davası açtıklarını duyurdu.

Çelik, "1- İftira, 2- Hakaret 3- Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçlarını işleyen, İbrahim Karagül isimli densiz hakkında; hazırladığımız şikayet dilekçemizi Ankara C. Başsavcılığına verdik! Ayrıca 100.000 ₺’lik manevi tazminat davası açtık! Peşini bırakmayacağız!" diye yazdı.