Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Türkiye'nin her noktasına alnım açık giderim ama sen gidemezsin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin Diyarbakır ziyareti hakkındaki eleştirisine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben Türkiye'nin her noktasına giderim, alnım açık giderim. Vatanım, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik Diyarbakır ziyareti eleştirisine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben Türkiye'nin her noktasına giderim, alnım açık giderim. Vatanım, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin." dedi.

Seçim Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikle ilgili de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Gideceklerini çok iyi biliyorlar. Amaçları seçim kanunda değişiklik yapıp milletin iradesini Meclis'e yansıtmak değil. Amaçları koltuklarını korumak. Kardeşim sen milletin sesini bilmiyor musun? Millet kararını vermiş seni yolcu edecek. Seçim Kanununu istersen sabah, öğlen, akşam değiştir biz seni yolcu edeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

Gençler şunu unutmayın. Size tek vaadim var. Sizin hayalleriniz bu kardeşinizin hedefi olacaktır.

Dün 14 Mart Tıp Bayramı'ydı. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının ne kadar özverili çalıştıklarına hepimiz tanık olduk. Ailelerine, yakınlarını göremediler. Camın arkasından küçücük çocuklarıyla kucaklaşmaya çalıştılar. Öyle bir sürecin içine girdik ki Tıp Bayramı'nda doktorlar gidip Atatürk heykeline çelenk bırakacaklar. Yıllarını tıp dünyasına vermiş olan o insanlar çelenk bırakacaklar. Ona bile izin verilmedi. Arkasından başka şeyler söylendi. Bu konu gündeme geldiğinde doktorların talepleri, sağlık çalışanlarının talepleri gündeme geldiğinde çok sayıda genç hekim yurt dışına gittiğinde açık konuşuyorum 'Giderlerse gitsinler' diye açıklama yaptı. Buradan söylüyorum demokratik yollarla seni gönderecek olanlar biziz onların tamamı ülkelerinde kalacaklar. Az kaldı, merak etmeyin bütün haklarınızı alacaksınız. Sizi yurtdışına gitmeye zorluyorlar. Gitmeyin, burada kalacaksınız beraber biz göndereceğiz.

Suriyeli kardeşlerimiz için davulla zurnayla göndereceğiz dedik. Bu beyefendiyi halkın iradesiyle göndereceğiz. Bütün dünya bunun tanığı olacak.

İnfaz koruma memurlarının sorunları

İnfaz koruma memurları mesaj atmışlar. '1.5 yıldır cezaevinde yatıp kalkıyoruz. Güvenlik görevlisinin sahip olduğu haklara sahip olamıyoruz' diyorlar. Endişelenmeyin beyi göndereceğiz, Türkiye'nin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz.

Kamuya iş yapan yüklenicilerin maliyet çıkmazı

Devlet dediğiniz kurum haksızlık yapmaz. Kamuya iş yapan yüklenicilerle ilgili bir yasa çıktı. Bu onların sorununu çözmez diye itiraz edildi. 'Hayır biz bildiğimizi okuruz' dediler ve çıkardılar. Bu onların sorununu çözmüyor. Büyük kısmı iflasla karşı karşıya.

Balıkçıları hiçbir zaman unutmadım. Hopa'dan İskenderun'a kadar sorunlarınızı raporlaştırdık. Sizlerin de oylarıyla iktidara gelince sorunların nasıl çözüldüğünü göreceksiniz. Bizim iktidarımızda sadece malı götürenler üzülecek onun dışında herkes sevinecek.

Telekom soygunu

Telekom soygununu biliyorum. Özelleştirmede verilen bir söz vardı. İnternet alt yapısının güçlendirilmesi. Bu konuda hiçbir şey yapılmadı. Hiç kimse merak etmesin bunun da hesabını soracağız.

Elektrikte 'Elinden tutan mı var' restleşmesi

Diyarbakır'a gittim. Şanlıurfa'da 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bize verin elektriği çiftçilere ücretsiz vereceğiz' dedim. Diyarbakır 'Niye bizi de vermiyorsunuz' dedi. Projelerimizi hazırladık. (Video gösterimi)

'Elinden tutan mı var' diyor. Diyarbakır'da da Siverek'te de söyledim. Eğer sözünü tutarsan, ben bunları yapacağım.

1. Kuracağımız şirkete teşvik belgesini vereceksin.
2. Güneş panellerinin konulacağı arazileri bize tahsis edeceksin.
3. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından lisans vereceksin ve TEİAŞ'ta bize hiçbir engel çıkarmayacak.

Önce 6 ilde elektriği aşamalı olarak çiftçilere hiçbir bedel alınmadan vereceğiz. Daha sonra bölge bölge bunu büyüteceğiz. Biz çiftçiler için bunu düşünüyoruz. Buradan bütün çiftçilere açık ve net söylüyorum. Senin hakkını, alın terini Afrika'ya götürüp orada peşkeş çekmelerini istiyorsan koşa koşa git oyunu ver AK Parti'ye. Bizim çoluk çocuğumuz var, güzel bir hayata ihtiyaçları var diyorsan tek bir adres var. Adı belli, şanı belli, şerefi belli Cumhuriyet Halk Partisi kardeşim buna vereceksin oyunu.

Bahçeli'ye 'Diyarbakır ziyareti' yanıtı

İşte Milliyetçilik budur. Önce benim insanım kazanacak. Bahçeli de duysun bunu. Ben Türkiye'nin her noktasına giderim, alnım açık giderim. Vatanım, bayrağım için giderim ama sen gidemezsin. Hiç kimse unutmasın bizim dokularımızda kuvayi milliye ruhu vardır. Ülkemizde bir tek çocuğun bile yatağa aç girmesine izin vermeyeceğiz. Bunu Millet İttifakı ile yapacağız. Bu ülkenin liyakate, büyümeye, adalete ihtiyacı var.

Maltepe Ekonomi Forumu

Maltepe Ekonomi Forumu'na katıldım. Türkiye'nin bazı temel sorunları var. Bu sorunlar Türkiye'ye itibar kaybettiriyor. Bir çürüme yaratıyor. Gittiğim her yerde soruyorlar kiminle çözeceksin, kadrolarınız, planlarınız var mı diye soruyorlar. Çürüme ve çöküş, 20 yıllık sürenin sonunda finansal sistemin çöktüğünü görüyoruz. Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. 128 milyar dolar kimlere satıldı kimse bilmiyor. Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait bir sent bile yok. Bakiyesi -43 milyar dolar.

Sayın Bahçeli'ye sormak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı bu kadar ağır laflar edenin ayağına Erdoğan gittiği zaman niye iki cümle kuramadın? Bu ülkenin şerefi yok mu? Oturuyorsun günün 24 saati CHP, evet CHP bu ülkenin teminatıdır.

'Finansal çöküş sosyal çöküşü de getirdi'

Sosyal çöküş. Milyonlarca kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Hiç biliyorlar mı acaba boşanma davaları ne kadar arttı diye. Ailenin temeline dinamit koydu bunlar.

Uyuşturucu... Hangi ile gitsem sessiz sedasız bir kişi gelip 'Uyuşturucudan bu milleti kurtarın' diyor. Önce fakir ailelerinin çocuklarını elde ediyorlar. Bu böyle giderse çok daha büyük felaketler Türkiye karşı karşıya kalabilir.

Bugün Bahçeli'ye biraz fazla mı takıldık? Allah rızası için hiç soru sormuyor musun? Hapishanelerde bir tane uyuşturucu baronu var mıdır? Yoktur ama garibanlar var. Uyuşturucu baronları siyasetçiyi parayla satın alır. Farkındalar mı acaba bunun.

Yolsuzluk ve rüşvet artık sıradanlaştı. Bir devlet memuru rüşvet almıyorsa memur bile saymıyorlar onu. Bu ülkede İçişleri Bakanı çıkıp ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi var dedi tık yok. AK Parti'ye ve MHP'ye oy vermekte ısrar eden kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bir ülkenin içişleri bakanı çıkar 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi var der, 83 milyon bunu bilmez neden? Kim koruması altına aldı?

Rüşvet alan adamdan büyükelçi olur mu? Bahçeli'ye soralım. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını arabasında taşıyan kişi rüşvet alan kişi. Rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Benim kanıma dokunuyor. Bu millet bizi iktidar yapacak, ben onların burnundan fitil fitil getireceğim.

'Kültürel çöküş yaşıyoruz'

Bir kültürel çöküş yaşıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı açıklamalar... Onların kültürü, oluşturdukları gettolar bizim kültürümüzü bozmaya başladı. Sen bu kültürü korumak zorunda değil misin? Bütün demokratik değerlerimiz tahrip edildi. Gazeteler kapandı çok sayıda. Kültür dergileri kapandı. Üniversiteler, üniversite olmaktan çıktı. Entelektüel zenginliğimiz tahrip edildi.

'600 milletvekiline, Meclis'e ne gerek var' diyecekler

Politik çöküş yaşıyoruz. 600 milletvekilinin görev yaptığı parlamentoya bakın. Ne işlevi var parlamentonun el kaldırıp indirme o kadar... Dönem gelecek '600 milletvekiline, Meclis'e ne gerek var' diyecekler.

Türkiye büyük itibar kaybına uğradı. Eskiden Türkiye deyince itibarın vardı. Devleti yöneten kişi bir egemen gücün söylemiyle sesini çıkarmıyorsa politik çöküş katmerleşmiştir. Egemen güç neyse onun emrindedir artık.

Devlet bir kişiye teslim edilmez. Çanakkale'yi geçilmez kıldık. Halkın iradesiydi o. Çanakkale'ye bütün egemen güçler geldiler bir tek gemisini bile geçiremediler. Bir padişahın iradesiyle geldiler Dolmabahçe'nin önüne gemilerini demirlediler. Devlet bir kişiye teslim edilmez. İşte sonuç bu, tarihe baksalar bunu görecekler. Tarihini bilmeyen kişinin ülkeyi yönetmesi mümkün değildir.

Yozlaşma ve çürüme bürokrasiyi de esir aldı. O yüzden bürokratlara çağrı yaptım. Yolsuzluk dosyalarına imza atmayan binlerce bürokrat var. O bürokratların tamamının alınlarından öpüyorum.

'Yeni kadrolar, yeni kurallar ve yeni kurumlar'

'Nasıl düzelteceğiz' diye soruyorlar. Üç temel kuralımız var. Yeni kadrolar, yeni kurallar ve yeni kurumlar.

Devlette liyakat olmazsa adalet olmaz çürüme olur. Yeni kadrolardan kastettiğimiz liyakat sahibi kişileri atamaktır. Bizim iktidarımızda Merkez Bankası'na arkeolog tayin edilmeyecek. Güreşçinin banka yönetiminde ne işi var? İşi ehline teslim edeceğiz.

Devlette liyakat sistemini ancak ahlaklı politikacılar oluştururlar. Çünkü tepedeki adam rüşvet almazsa aşağıdaki bilir ki alırsa burnundan fitil fitil gelecek.

Devlet yönetiminde şeffaflık olacak. Siyasette hesap verebilirlik. Siyasetçi dediğin hesap verecek. Onun için Kesin Hesap Komisyonu kuracağız. Biz kendimize o kadar güveniyoruz ki Kesin Hesap Komisyonu'nun başkanı ana muhalefetten olacak biz gelip hesap verme onurunu yaşayacağız.

Sayıştay'a 'denetleyeceksin' diyeceğiz. Savurganlığa son vereceğiz. Bir genelge ile savurganlığı, israfı bitireceğiz. Meclis için de Siyasi Ahlak Kanunu'nu çıkaracağız. Bu çatının altına gelen milletvekilleri hangi partiden olursa olsun ahlaklı olacak.

Yeni kurumlardan ne var? Stratejik Planlama Teşkilatı kuracağız. Planlaması olmayan bir devlet sadece biziz. Yatırım programını belirleyen bizim beşli çete. Bakıyorlar büyük vurgun, garantiler var..

Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. Her yıl bütün vergilerle ilgili rapor yazılacak o rapor yayınlandığı zaman bir ay bu ülkede tartışılır.

Aile Destekleri Sigortası Kurumu'nu kuracağız. Banka hesabına her ay en az asgari ücret tutarında yatırılacak. Kimse senin fakir olduğunu bilmeyecek.

Yeni kurumlar yanında var olan kurumları da düzelteceğiz. Merkez Bankası'nın başkanı dürüst, ahlaklı olacak. Fiyat istikrarından sorumlu olacak. Şimdi biri var Sarayda oturuyor onun da zaten fiyatlarla ilgisi yok. Her şey ona bedava.

Gelir İradesi Başkanlığı'nı da bağımsız yapacağız. Vergi denetimi politik olarak kullanılmayacak. Kamu İhale Kurumu ve uygulamalarını tamamen değiştireceğiz. Beşli çete falan bunları bitireceğiz.

Ekonomik Sosyal Konsey'i yeniden kuracağız.

Bir şeye daha ihtiyacımız. Bu kurumlar, kadrolar hangi strateji ile çalışacaklar. Orda da 4 ayaklı bir stratejimiz var. Önce demokrasiyi inşa edeceğiz, sonra üreten Türkiye diyeceğiz. Sonra güçlü bir sosyal devlet oluşturacağız ve sürdürülebilirlik. Bunları yapacağız.

'Seni yolcu edeceğiz'

AK Parti ve MHP'den birer milletvekili açıklama yaptılar seçim kanununda değişiklik diye. Gideceklerini çok iyi biliyorlar. Amaçları seçim kanunda değişiklik yapıp milletin iradesini Meclis'e yansıtmak değil. Amaçları koltuklarını korumak. Kardeşim sen milletin sesini bilmiyor musun? Millet kararını vermiş seni yolcu edecek. Seçim Kanununu istersen sabah, öğlen, akşam değiştir biz seni yolcu edeceğiz.

Seçim barajı yüzde 3 olsun diyoruz niye korkuyorsun? MHP için barajı yüzde 7 yaptılar. Koltuk için siyaset yapılmaz.

Hiçbir güç seni o koltuğa mahkum etmez. Hiç meraklanma seni oradan paşa paşa göndereceğiz.

İster sizin hakim olsun ister AYM'ye atadığın şaibeli başkan olsun ister senin yandaşın olsun seni bu milletin elinden kimse kurtaramaz. Sandığı getireceksin seni paşa paşa göndereceğiz.