Kılıçdaroğlu’dan ‘AKP ile Koalisyon’ Açıklaması!

Kılıçdaroğlu’dan ‘AKP ile Koalisyon’ Açıklaması!
CHP lideri, 'AKP ile koalisyon' ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu söyledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından Deniz Baykal’ın Meclis Başkanı adaylığı ile ilgili konuştu.Hürriyet’in...

CHP lideri, 'AKP ile koalisyon' ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından Deniz Baykal’ın Meclis Başkanı adaylığı ile ilgili konuştu.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığının bir CHP-AKP koalisyonunun ilk işaretleri olduğu yönünde kanaat ve iddialar var” şeklindeki bir soruya “Bu konunun koalisyon ile yakından uzaktan alakası yok. Milletvekillerinin tercihiyle ilgili bir durum söz konusu. Her partiden destek alacağına inanıyoruz. Bu konunun koalisyon pazarlığının parçası olarak görülmesi doğru değil. Şahsen de söylüyorum böyle de görülmemeli.” dedi.

“ŞAHSEN ZAYIF İHTİMAL GÖRÜYORUM”

Kılıçdaroğlu, “Peki bu adaylıktan bağımsız olarak bir AKP-CHP koalisyonu mümkün mü” sorusuna ise “Şahsen zayıf ihtimal görüyorum” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığı sonrasında da mı durum aynı” sorusunu ise, “Evet, çünkü koalisyon farklı, bu farklı” diye cevap verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Baykal’ın Erdoğan ile yaptığı görüşmede Meclis Başkanlığı ve koalisyonun konuşulup konuşulmadığı konusunda ise “AKP ile de Cumhurbaşkanı ile de bu konularda teması olmamış, konuşmamış” dedi.