Kılıçdaroğlu: Yüzyılın Projesini Açıklayacağım

Kılıçdaroğlu: Yüzyılın Projesini Açıklayacağım
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu'da halka hitap etti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,partisinin Ordu mitinginde AK Parti iktidarına yüklendi. Konuşmasında, iktidarın kapalı toplantılarda işverenlere “Kılıçdaroğlu...

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu'da halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,partisinin Ordu mitinginde AK Parti iktidarına yüklendi. Konuşmasında, iktidarın kapalı toplantılarda işverenlere “Kılıçdaroğlu asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracak, hepiniz buna itiraz edin” dediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Akla bakın, mantığa bakın. Kimse merak etmesin, ben 27,5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır 27,5 yıl bunlarla uğraştım” dedi. Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bakmayın bunların kaynak yok dediğine, para çok, kaynak var. Bütün mesele namuslu, dürüst siyaset, halkı koruyan siyaset. Kendi cebini değil, halkın cebini, halkın zenginleşmesi öngören siyaset eksik bizde” diye konuştu.

“YÜZYILIN PROJESİNİ AÇIKLAYACAĞIM”

“Son zamanlarda bizim projelerin arkasına takıldılar” diyen Kılıçdaroğlu, yarın İstanbul’da düzenleyeceği toplantıda da “yüzyılın projesini” açıklayacağını belirtti. CHP lideri, “Türkiye’yi kim düşünüyormuş, Türkiye’yi kim bütün bölgenin yıldızı haline getirecekmiş görecekler” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“NEYMİŞ, ‘KEFENİ GİYMİŞ’, KILIÇDAROĞLU OLDUĞU SÜRECE BU ÜLKEDE İDAM OLMAZ”

“Onlar dünyayı, Türkiye’yi bilmiyorlar. Bizim insanımızı unuttular. Onlar sadece ve sadece ceplerini düşünüyorlar. Biz sadece insanımızı, ülkemizi ve bayrağımızı düşünüyoruz. Sıkışınca bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. ‘Ben mağdur oldum’, ne oldu ‘darbe gelecek’, ne oldu ‘kumpas’, ne oldu ‘paralel’, ne oldu ‘Sisi’yi asıyorlar’, ne oldu ‘kefen giydim’, ne oldu ‘ e biz de idama hazırız’… Ya hu kardeşim senin derdin ne Allah aşkına? Sen gidip de vatandaşa ‘derdini çözmek istiyorum’ dediğini duydunuz mu? ‘İşsizlik var, ben işsizliği şöyle çözeceğim’, ‘yoksulluğu şöyle çözeceğim’ dediğini duydunuz mu? ‘Emeklinin gelirini artıracağım, o da bu ülkede onuruyla yaşayacak’ dediğini duydunuz mu? Efendim neymiş, kefeni giymiş. Kardeşim, Kılıçdaroğlu olduğu sürece bu ülkede idam olmaz arkadaş, sen de bil senin abilerin de bilsin.

“MİLLETİN CEBİ PARA GÖRMÜYOR FARKINDA MISINIZ?”

Her şeyde ‘mağdur olduk’. Yahu 13 yıldır yönetiyorsun ülkeyi, 13 yıl, dile kolay. 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul çıktı… Tutturmuş ‘mağdurum.’ Mağdur olan millet, cebi para görmüyor milletin farkında mısınız siz? Esnaf perişan durumda binlerce esnaf dükkan kapattı, görmüyor musun sen? Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, kıyameti koparıyorlar. Kurmak istediğimiz düzende emekli, esnaf, çiftçi, toptancı, sanayici kazanacak, Türkiye kazanacak, sadece ve sadece hortumcular kaybedecek.

“BİR DE KALKMIŞLAR OY İSTİYORLAR MİLLETTEN”

Oy versin vermesin bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Hiçbir zaman inanç üzerinden, kimlik üzerinden siyaset yapmayacağım. Bizim ahlakımız herkesin kimliğine, herkesin inancına saygı göstermektir. Yok başı açık, yok başı kapalı, ne olursa olsun bütün anneler elinizden öpüyorum, bütün anneler evinize huzur getireceğim, çocuklarınıza iş bulacağım. Bütün anneler çocuklarınızı okula güler yüzle göndereceksiniz, öyle beslenme çantasını da olmayacak, çocuklarınız okuldan karınlarını doyurup gelecekler.

Hiç endişe etmeyin siz, bu ülke zengin bir ülkedir. Bakmayın siz Türkiye’yi saman ithal eder hale soktular. Bir de kalkmışlar oy istiyorlar milletten. Merak ediyorum, bir vatandaş çıkıp bir bakana sormuyor mu, ‘13 yıldır iktidardasınız niye saman, niye kurbanlık koyun ithal ettiniz?’

Bizim her şeyimiz var, eksik olan namuslu, halkı düşünen siyaset, köşeyi dönme alışkanlığı olan siyaset… Bunları değiştireceğiz. O nedenle 7 Haziran’da sandığa giderken bir vatandaşımız daha ikna edeceksiniz.”