Kılıçdaroğlu: Sosyete damadın görevine son ver

Kılıçdaroğlu: Sosyete damadın görevine son ver
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu PM Toplantısı açılışında önemli açıklamalar yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM Toplantısı açılışında yaptığı konuşmadan satır başları şöyle: 

Parti Meclisimizin yüzde 41,6'sı yenilendi. 60 kişilik Parti Meclisimizin 39'u erkek, 21'i de kadın. Yaş ortalamamız 48. Biz kapsayıcı bir siyasi yaşama geçirmeye çalışıyoruz. 

Türkiye'nin onlarca yıldır çözülemeyen sorunlarının çözümüne talibiz. 

Biz CHP’liler siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. Biz siyasete hangi katkılarda bulunabiliriz. İktidarla farkımız bu. Biz malvarlığımızı açıklıyoruz. Ama onlar korkuyor. 

Hükümet dediğiniz organ kimlerden oluşuyor?

İktidar partisine oy veren, iktidar partisini destekleyen partilere oy verenlere sesleniyorum; Türkiye'nin hangi sorununu çözdüler?

Eğer siyaset dar alana sıkışmışsa onun Türkiye'ye de dünyaya da faydası olmaz. Yarar sağlamak istiyorsa dairenin dışına çıkması gerekiyor. 

Sorun varsa sen de sorunun kaynağına gidiyorsan gerçekten temiz bir siyasetçisin.

Siyaset bir çatışma alanı değil. Kavga alanı yaratırsanız ülkeyi bölersiniz.

Bana oy vermeyen vatandaşıma da saygı duymam gerekiyor.

İnsanları kaybetmek değil, kazanmak gerekir.

İster iktidar ister muhalefet. Yetkin kadrolarla çalışmak zorundasınız. 21 YY'da hiç kimse "ben her şeyi biliyorum" diyemez.

Biz kendi siyasetimizi yaratıyoruz. Sorunu biliyoruz, kavga etmiyoruz.

Bizim siyaset anlayışımız 21 YY'ın siyaset anlaşına uygun bir siyaset anlayışıdır. Bizler önerilerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın başımız üstünde yeri var. Eksikliğimiz var ise söylesin.

18 yıldır bir kişi Türkiye'nin her alanına egemen. Her şey kendi emrinde. 

Ne oldu da fuhuş, uyuşturucu, kadına dönük şiddet bu kadar arttı? Kim bu ülkeyi yönetiyor?

Her çocuk bizim çocuğumuzdur. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa sorumlusu Lale Devri'ni yaşayanlardır. Herkesin bir gelecek güvencesi olmalı. Gelecek gücencesi olmayan bir kişiyi bile bırakmayacağız.

Bu memlekette oy aldınız, eyvallah. Ya kardeşim memleketi adalet ile yönet dedik. Devletin temeli adalettir. Adaleti bu hale kim getirdi? Atamaları yapan onlar, seçen onlar, mahkemeye talimat veren onlar. Sonra diyorlar ki adalete güven var. Adalet isteyenler de hapishanede. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir tablo yok.

İsraf yapmayın dedik, israf haramdır kardeşim. Borç almayın dedik. 83 milyon Londra'daki bir avuç tefeciye çalışıyor. 18 yılda sadece yurtdışında ödediğimiz faiz 178 milyar dolar. Bu parayla ikinci bir Türkiye inşa edersiniz. 1 dakikada 34 bin dolar faiz ödüyorlar. 1 günde 48 milyon dolar faiz ödüyorlar. Memleketi bu duruma kim getirdi?

Damattan Hazine Bakanı, rüşvetçiden büyükelçi yaptılar. 

3 buçuk milyon insan günde 39 lira ile geçinmek zorunda. 

Sosyete damat ekonomiden anlamıyor. Görevden alınması AKP'lileri de rahatlatacak. Bu kadar beceriksiz yönetim Türkiye tarihinde gelmemiştir. Kuşku ile kaygı ile devleti yönetemezsiniz. 

Biz insanlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu karamsarlığı atmak gerekiyor. Bu memleketi aydınlığa çıkaracağız. Dostlarımızla birlikte yapacağız.

Dört koldan üzerimize gelecekler ama mücadele edeceğiz. Bütün kutsal değerlerimizi istismar edecekler. Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler. Ama hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var, CHP Türkiye'nin kalesidir. CHP halkın, devletin, vatandaşın sigortasıdır. Ahlaklı bir siyaset partisiyiz.

Bireysel çıkarlar, bireysel hesaplar bu sistemin dışında olmak zorundadır.