Kılıçdaroğlu, Sivil Toplum Örgütleri İle Görüşecek

Kılıçdaroğlu, Sivil Toplum Örgütleri İle Görüşecek
Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen Türkiye için Anayasa Platformu'nda başkanlık mesajları vermesinin ardından...

Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen Türkiye için Anayasa Platformu'nda başkanlık mesajları vermesinin ardından CHP de, alternatif bir girişim başlatıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Mart'ta sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla oluşturulacak ''Darbe Hukukundan Arınma Platformu''nda partisinin süreçteki önceliklerini sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşacak.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen CHP Grup toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, anayasa yapım süreci ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda partisinin tutumuna ilişkin brifing verirken ''Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesine ve başkanlık sistemine karşıyız. Kurucu iradenin tartıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Masadan kalkacağız'' dedi.

Deniz Baykal ise Erdoğan'ın 1 Mart tezkeresinin reddini eleştiren sözlerine değinerek ''Ortadoğu yangın yeri haline döndü. Erdoğan'ın son sözleri zihninin arka planını açık ediyor. 1 Mart tezkeresinin reddi TBMM'nin ve CHP'nin şerefidir'' dedi.