Kılıçdaroğlu Kocaeli Mitinginde Konuştu

Kılıçdaroğlu Kocaeli Mitinginde Konuştu
Kılıçdaroğlu Kocaeli'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bugün gerçekleştirilen İzmit mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu ve bu...

Kılıçdaroğlu Kocaeli'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bugün gerçekleştirilen İzmit mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu ve bu sayının hızla attığını belirterek, "Türkiye zengin bir ülke. Ama onlar faydalanıyor. Halk değil. Bütün hortumları kesip halka vereceğim. 6 milyon 200 binin üzerinde işsiz ordusu yarattılar. Sizin çocuklarınız devlet memuru olmak için KPSS sınavına giriyorlar. Onların çocukları kursa sınava gidiyor mu? Onların çocukları sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Sözüm söz bu ahlaksız düzeni yerle bir edeceğim." dedi.

İzmit perşembepazarı Meydağı'nda gerçekleştirilen miting, daha önce saat 13.00 olarak açıklanmasına rağmen, Kılıçdaroğlu Oktay Ekşi'nin vefa eden eşi Aysel Ekşi'nin cenazesine katılması nedeniyle yaklaşık iki saat gecikmeli geldi. Aşırı sıcak olması nedeniyle Perşembepazarı Meydanı'nda birçok vatandaş baygınlık geçirdi.

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu platforma çıktıktan sonra partisinin Kocaeli milletvekili adaylarını tek tek tanıttı. Kılıçdarğlu, konuşmasında AK Parti'nin 13 yıldır ülkeyi yönettiğini hatırlatarak, "Bütün yurttaşlarımın bilmesini isterim. 13 yıldır Türkiye'yi yönetiyorlar. Tek başlarına yönetiyorlar" dedi. Bu cümlelerin ardından kalabalıktan "Yuh" sesleri yükselince, "Yuhlamayın. Tepkimizi sandıkta demokratik yollardan göstereceğiz. Sandıkta göstereceğiz" diyerek kalabalığı diyerek yuhalalayanları susturdu.

Konuşmasında, Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz" diyen ve refahı da tabana yayacaklarını söyleyen kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Sandığa gidip derslerini vereceğiz. İş bu akadar basit. Kocaeli emeğin başkenti. Ama Kocaeli'nde isizlik var. Türkiyenin her yerinde işsizilk var. Ben 6 milyon 200 bin işsizim var diyordum. Daha da arttı. Şimdi her 4 gençten 1'i işsiz. Size söz verdim. Dedim ki, Türkiye'yi 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz. İsizlik, yolsuzluk, emeklinin, çiftçinin sorununu çözeceğiz. Büyümeden, kalkınmadan herkes nasibini alacak. Refahı nasıl tabana yayacağız. Refah tabana yayılmıyor. Tepede bir gurup refah içerisinde yaşıyor. Bizde bir avuç insan değil, 70 milyon insan rahat edecek. Refahı tabana yaymanın yolu dedik ki, birinci yolu 11 milyon emeklimiz var. Emeklinin yoksulluk içinde yaşadığını biliyoruz. Emekli Ramazan, Kurban bayramında torunundan kaçıyor. Ben emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2'şer maaş ikramiye vereceğim. İtiraz ediyorlar, 'kaynağı nerden bulacaksın?' diye. Türkiye zengin bir ülke. Ama onlar faydalanıyor. Halk değil. Bütün hortumları kesip halka vereceğim. Kendine, çoluk çocuğuna kaynak var ama emekliye gelince kaynak yok. Emekliye para da var kaynak da var. Hiç meraklanmayın. Onlar sanıyorlar ki emeklinin durumu iyi. İki maaş ikramiye alacaklar koşarak gidip İsviçre bankalarında hesap açacaklar. Emekliye ne veriliyor?Onlar köşeyi dönmeyi düşünüyorlar ben sizi düşünüyorum. Rahmetli Ecevit ne diyordu?'Ne ezen ne ezilen. İnsanca hakça bir düzeni' kuracağız. Herkes huzur içinde yaşayacak. Herkesin işi ve aşı olacak."

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede işsizlik sorunu çözülmediyse o memlekte huzur olmaz. Çocuk işsiz, kızı, işsiz o evde huzur olurmu?" diyerek şöyle devam etti:

'BU AHLAKSIZ DÜZENİ YERLE BİR EDECEĞİM"

"6 milyon 200 binin üzerinde işsiz ordusu yarattılar. Sizin çocuklarınız devlet memuru olmak için KPSS sınavına giriyorlar. Onların çocukları kursa sınava gidiyor mu? Onların çocukları sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Sözüm söz bu ahlaksız düzeni yerle bir edeceğim. Ben söz verdim ülkem için, bu ülkenin güzel insanları için çalışacağım. Benim kişisel çıkar peşinde koşmak diye bir düşüncem yok. Ben siyaseti kendi cebi için değil, vatandaşın cebini düşünerek yapacağım. Onlar kendilerini, yandaşlarını düşünüyorlar. Benim için yandaş yok benim için vatandaş var."

KIDEM TAZMİNATLARINA GÖZ DİKTİLER

Kemal kılıçdaroğlu konuşmasında, Kocaeli'nin işçi kendti olduğunu da hatırlatarak, " İnsanlar emek harcıyorlar. Sizin kıdem tazminatınıza da göz diktiler. Sendikaların kabul etmediği kıdem tazminatı düzenlemesi asla ve asla parlementodan geçmeyecektir." dedi. Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiliği tarihe gömeceğiz. Kişiler çalışıyorsa kadrolu çalışacaktır. Herkesin iş güvencesi olacaktır. Bunu söylediğimde yine koro halinde bağırdılar 'Kaynağı nereden bulacaksın?' diye. Kaynağı bulacağız. Bu ülkede kimin sorunu varsa çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede yoksulluğu bitirmek istiyorsak çözüm adresi CHP'dir. İşsizliği, yolsuzlukla mücadelenin çözüm adresi CHP'dir. Bu ülkede etnik kimlik üzerinden inanç üzerinden siyaset, yapmayacağız ve yaptırmayacağız ve bunun adresi de yine CHP'dir." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kamyoncuların sorunları bulunduğunu ve onların da haklarını temsil edeceklerini belirtirken, "24 saat çalışıp büyük acılar çekiyorlar. Gelir elde edemiyorlar. Vergiler pahalı. Eğer sen de yaşanacak bir ülke istiyorsan kamyoncu kardeşim geleceksin ve sende CHP diyeceksin." diyerek onları da CHP'ye oy vermeye çağırdı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

FAİZLERİN YÜZDE 80'İNİ SİLECEĞİZ

"Kocaeli, yurttaşların aynı zamanda çok borçlandıkları bir kent. Tüketici borcu, kredi kartı borcu var. Sözüm söz bu faizleri en az yüzde 80'ini sileceğiz. Diyorlar ki 'kaynağı nerde? Bankalarla oturup anlaşacağız. Getirdiğimiz projeler devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini gösteren projelerdir. CHP iktidarında onlar için kurs açacağım. Devlet nasıl yönetiliir? Vatandaşın borcu nasıl silinir? Bunların tamamını onlara öğreteceğim. Sözüm sözdür."

Kemal Kılıçdaroğlu portililere, "Geçtiğimiz dönemlerde CHP ye oy vermeyenleri ikna edeceksiniz. 'Gelin kardeşim beraber sandığa gidelim' diyeceksiniz." diyerek " Sandığa götürmeye söz veriyormusunu?" diye sordu. kalabalığın "evet" cevabı vermesi üzerine de "Ben de size söz veriyorum. Sizin için, bayrağımız için emek harcayacağım, alın teri dökeceğim. Döktügüm alın teri size helal olsun diyeceğim." dedi.

"İKTİDARIN DEĞİL HALKIN POLİSİ OLUN"

Seçmenlerden 13 yıl için değil sadece 4 yıl için yetki istediğini, 4 yılda işssizliği yeneceğini belirten kılıçdaroğlu, "4 yılda işsizliği yeneceğim. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yılda herkes hakkını alacak. Herkes kazanacak. Sadece ve sadece hortumcular kaybedecek. Bizim bu mitingi düzenlememize güvenlik önlemlerini alan polis kardeşlerimiz, onların da sıkıntısı var. Dedim ki sizin de sorunlarınızın çözüm adresi CHP dir. 'Sizden bir isteğim var; iktidarın polisi olmayın, olacaksanız halkın polisi olun' dedim. Ben bu ülkede çatık kaşlı insanların sokakta gezmesini istemiyorum. Caddede sokakta tarlada fabrikada huzur içinde çalışmasını istiyorum. Bana vereceğiniz destek Türkiye'ye çocuklarımıza bayragımıza vereceğimiz destektir unutmayın" dedi.

Diğer miting için buradakı konuşmasını kısa kesen Kemal Kılıçdaroğlu, sonuşmasının son bölümünde Çarlık Rusya döneminde bundan 151 yıl önce çürük gemilere bindirilerek Osmanlı topraklarına gönderilen, ancak binlercesi çürük gemilerin batması sonucu ölen Çerkeslerin bugün Kandıra Kefken'de anma töreni yapacaklarını hatırlatarak, onların da acılarını paylaştığını söyledi. kılıçdaroğlu daha sonda Kocaeli'de ayrıldı.