Kılıçdaroğlu İçin Fezleke İddiası

Kılıçdaroğlu İçin Fezleke İddiası
17/25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk skandallarını TBMM'de dinleten Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanacağı iddia edildi.Yeni bir hükümetin kurulmasıyla 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının raftan indirilmesi...

17/25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk skandallarını TBMM'de dinleten Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanacağı iddia edildi.

Yeni bir hükümetin kurulmasıyla 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının raftan indirilmesi beklenirken, hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinde dikkat çekici bir haber yer aldı.

Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin 17 Aralık’ın ardından internete sızan ses kayıtlarını Meclis’teki grup toplantılarında dinleten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir fezleke hazırladığı ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını 11 Şubat 2014’te Meclis kürsüsünde dinletmiş, Erdoğan ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık, Kılıçdaroğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına hükmederek ‘takipsizlik’ kararı vermişti.

Yeni Şafak’a göre, Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu takipsizlik kararına itirazda bulununca dosya, Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. İtirazı değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, 29 Mayıs 2015 tarihli kararında, Kılıçdaroğlu hakkındaki kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına hükmetti.

‘Söz ve düşünce açıklama’ değilmiş

5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer’in verdiği kararda, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sayın Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen yasadışı yollarla elde edilmiş, montajlanmış, kurgulanmış olduğu belirtilen ses kayıtlarını teknik cihazlar kullanarak kamuoyuna açıklaması ‘yasama sorumsuzluğu’nun ikinci şartı olan söz ve düşünce açıklaması olarak değerlendirilemez” denildi.

Kararda Kılıçdaroğlu’nun ses kayıtlarını kamuoyuna ifşa ederken herhangi bir söz ve düşünce açıklamadan kaydı dinlettiği, daha sonra da konuşma yaptığı belirtilerek, “Bu şekilde, Meclis kürsüsünden yasadışı yollarla elde edilen ses kayıtlarının, başkalarına ait görüntülerin ve benzeri eylemlerin söz ve düşünce açıklaması olarak değerlendirilmesi mümkün değildir” ifadeleri yer aldı.

Yeni Şafak’ta bayram havası!

5. Sulh Ceza Hakimliği, Kılıçdaroğlu hakkındaki dosyayı yeniden Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderecek. Kılıçdaroğlu hakkında Anayasa’nın 83/1 sayılı maddeyi ihlal ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlanıp Meclis’e gönderilecek.

“Montaj kayıtlar başını ağrıtacak” başlığıyla Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasının ‘olası’ olduğuna hükmedilen haber şu cümleyle son buluyor: “Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmasından dolayı hakkında ceza takibatı yapılamadığına yer verilecek olan fezlekede, Kılıçdaroğlu hakkında söz konusu suçlardan ceza takibatı yapılabilmesi amacıyla yasama dokunulmazlığının kaldırılması için gereğinin yapılması istenecek.”