Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı'nı ziyaret etti: Devletin içine çöreklenenleri çıkartmamız lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı'nın ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Rakel Hanım'ın çok güzel bir sözü var, 'Bir çocuktan bir katil yaratan o derin karanlık'... Çetelerle, yer altı dünyasıyla iş birliği yapan o derin karanlığı mutlaka aydınlatmalıyız. Ve devletin içine çöreklenen kişileri devletin içinden çıkarmamız lazım" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da Hrant Dink Vakfı’nı ziyaret ederek vakfın başkanı olan, Agos Gazetesi’nin 2007 yılında öldürülen Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ile görüştü. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu eşlik etti.

Ziyaretin ardından bina önünde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“İktidarımızda bazı karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğimiz ve daha sonra mağdurlar ile helalleşeceğimizi anlatmak için buraya geldim. Büyük acılar yaşanan bir ülkeyiz. Bunu hak etmiyoruz. Hepimiz huzur içinde, birlikte yaşamak istiyoruz. Birliğimiz buna bağlı, huzura bağlı. Beraber yaşamak, beraber gülmek, yeri gelirse beraber ağlamak, beraber kucaklaşmak, sevgiyi büyütmek; bütün amacımız ve hedefimiz bu olmalı. Bunun için buraya geldik.

'Karanlık mihraklarla mücadele temel hedefimiz olmalı'

Karanlık mihraklarla mücadele etmek ve daha sonra helalleşmek temel hedefimiz olmalı. Hrant Dink’in tetikçisi hapiste ama gerçek katiller henüz aydınlığa çıkarılmadı, henüz bulunmadı. Eğer siz, ‘karanlık güç odaklarıyla mücadele edeceğim’ diye yola çıkıyorsanız gerçek katillere ulaşmalısınız ve bulmalısınız. O zaman bu toplumda biz helalleşme düzeyine gelmiş oluruz, helalleşebiliriz.

Rakel Hanım’ın çok güzel bir sözü var, ‘Bir çocuktan bir katil yaratan o derin karanlık’. O derin karanlığı sorgulamazsak, üzerine gitmezsek… Çetelerle, yeraltı dünyası ile iş birliği yapan o derin karanlığı mutlaka aydınlatmak zorundayız. Devletin içine çöreklenen o kişileri devletin içinden çekip çıkarmamız lazım. O zaman biz, bu ülkede huzuru sağlarız. Benim bütün hedefim ve amacım, bu güzel ülkede beraberce, huzur içinde yaşamak. Eğer bir miras bırakacaksak bu güzel ülkeye, o mirasım sevgi ve barış olacak. Sevgi ve barış ile hep birlikte kucaklaşacağız.

Bizi kabul ettiği için Rakel Hanım’a çok çok teşekkür ederim. Acılarını biliyorum. Yaşadığı acıların farkındayım. Ama o yine az önce de ifade ettim, eğer bir çocuğu karanlık bazı odaklar kurşun sıkar hale getiriyorsa o karanlık odakların mutlaka aydınlığa çıkarılması lazım. Bunun mücadelesini de beraber yapacağız ve daha sonra, bunu gerçekleştirdikten sonra da gelip burada helalleşmeyi sağlayacağız”