Kılıçdaroğlu: Güven Verecek, Uzlaşmaya Dayalı Hükümet Zamanı

Kılıçdaroğlu: Güven Verecek, Uzlaşmaya Dayalı Hükümet Zamanı
CHP lideri, “Erken seçim halka güvensizliktir. Halkımız, siyasetçilere ‘Sorunları Meclis’te çözün’ mesajı verdi. Bu sese kulak verelim” dedi.Kılıçdaroğlu, seçimin hemen ardından SÖZCÜ’ye konuştu:CHP Ge­nel Baş­ka­nı...

CHP lideri, “Erken seçim halka güvensizliktir. Halkımız, siyasetçilere ‘Sorunları Meclis’te çözün’ mesajı verdi. Bu sese kulak verelim” dedi.

Kılıçdaroğlu, seçimin hemen ardından SÖZCÜ’ye konuştu:

CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, se­çim dö­ne­min­de ça­lış­tı-ça­ba­la­dı, par­ti­si­nin ik­ti­da­ra gel­me­si ha­lin­de ilk 100 gün­de, ilk bir yıl­da ne­ler ya­pa­ca­ğı­nı il il do­la­şa­rak an­lat­ma­ya ça­lış­tı. Se­çim so­nuç­la­rı, AK­P’­yi iktidardan in­di­rir­ken, Tür­ki­ye­’nin gün­de­mi­ne koa­lis­yon ve er­ken se­çim gir­di.

CHP’­den, ba­ra­jı aş­ma­sı için HDP’­ye gi­den oy­lar ne­de­niy­le CHP’­nin oy ora­nı bir ön­ce­ki se­çi­me gö­re azal­dı. Kı­lıç­da­roğ­lu, oy­la­rın düş­me­si­ne kuş­ku­suz üzül­müş­tür. Ken­di­si­ne “Çok mu üz­gün­sü­nüz?” di­ye sor­du­ğum­da “De­mok­ra­si­miz ka­zan­dı­ğı için mut­lu­yu­m” kar­şı­lı­ğı­nı ver­di. Li­der­ler se­çim yor­gu­nu. Kılıçdaroğlu, ül­ke gün­de­mi­ne so­kul­ma­ya ça­lı­şı­lan “is­tik­rar­sız­lı­k” ve “er­ken se­çi­m” konuları başta olmak üzere SÖZ­CÜ­’nün so­ru­la­rı­nı şöy­le ce­vap­lan­dır­dı:

HALK İRA­DE­Sİ­NE SAY­GI­SIZ­LIK

AR­TIK si­ya­si li­der­le­rin duy­gu­sal alan­lar­dan çık­ma­la­rı la­zım. Çün­kü se­çim bit­ti, halk gö­rü­şü­nü or­ta­ya koy­du. Bir ka­os or­ta­mı var­mış gi­bi al­gı ya­ra­tıl­mak is­te­ni­yor. Se­çim so­nuç­la­rı­nı is­tik­rar­sız­lı­ğa bir ge­rek­çe gi­bi gös­ter­mek hal­kın ira­de­si­ne say­gısızlık demektir.

Bİ­ZİM se­çim va­at­le­ri­miz var­dı. As­ga­ri üc­re­tin 1.500 li­ra ol­ma­sı, emek­li­le­re iki ma­aş ik­ra­mi­ye ve­ril­me­si, ta­şe­ron­lu­ğun kal­dı­rıl­ma­sı, çift­çi­le­ri­mi­ze ucuz ma­zot ve­ril­me­si, yüz­de 10 olan se­çim ba­ra­jı­nın kal­dı­rıl­ma­sı, baş­kan­lık sis­te­mi­nin tü­müy­le ra­fa kal­dı­rıl­ma­sı da va­at­le­ri­miz ara­sın­day­dı. Top­lu­mun önem­li bir ke­si­mi bu va­at­le­rin ger­çek­leş­me­si­ni is­ti­yor. Do­la­yı­sıy­la o va­at­ler et­ra­fın­da ye­ni bir hü­kü­me­tin oluş­ma­sı ge­re­kir.

GÜ­VEN VE­RE­CEK BİR HÜ­KÜ­MET

ÜL­KE­Mİ­ZİN, hal­ka gü­ven ve­ren, se­çim mey­dan­la­rın­da söy­le­nen­le, se­çim mey­dan­la­rın­da söy­le­ne­ni ger­çek­leş­ti­re­cek hü­kü­me­te ih­ti­ya­cı var. Se­çim so­nuç­la­rı­na gö­re bu­gün­den iti­ba­ren er­ken se­çi­mi dil­len­dir­mek, hal­kın ver­di­ği oy­la­ra gü­ven­siz­lik an­la­mı ta­şır.

HALK çö­züm­süz­lük de­ğil tam ter­si­ne sağ­lık­lı bir çö­züm üret­ti. Si­ya­set­çi­le­re ‘Ken­di ara­nız­da otu­run, so­run­la­rı par­la­men­to­da çö­zü­n’ me­sa­jı ve­ril­di. Tek par­ti so­run­la­rı çöz­me­miş ter­si­ne so­run ya­rat­mış­tır. Şim­di so­run­la­rı çö­ze­cek, uz­laş­ma­ya da­ya­lı bir hü­kü­me­te ih­ti­ya­cı­mız var.

EKONOMİDE is­tik­rar yok­tu. Üre­tim ve ih­ra­cat­ta dü­şüş­ler var­dı. Do­lar, fa­iz ve enf­las­yon kon­trol edi­le­mi­yor­du. AKP, ken­di ya­rat­tı­ğı acı tab­lo­yu vatandaşa mal et­me­ye ça­lı­şa­cak.

TÜR­Kİ­YE­’de is­tik­rar­lı, güç­lü bir eko­no­mi hal­kın so­run­la­rı­nı çö­zen bir ik­ti­dar­la ya­ka­la­na­bi­lir. Tür­ki­ye­’nin de bu­nu ya­ka­la­ya­bi­le­ce­ği­ne ina­nı­yo­rum.