Kılıçdaroğlu'ndan Göç İdaresi çıkışı: Şimdi kum torbası koyarlar herhalde

Kılıçdaroğlu'ndan Göç İdaresi çıkışı: Şimdi kum torbası koyarlar herhalde
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden, Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından Göç İdaresi Başkanlığı'nın kuruluş yıldönümünü kutladığı mesajı alıntıladı. Paylaşımında Göç İdaresi'ne yönelik eleştirilerde bulunan CHP Lideri, kuruma 3 adet soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, kurumdan randevu talep edeceğinin de sinyalini verdi.

CHP Lideri şu ifadeleri dile getirdi:

"Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde.

Milletimiz adına Göç İdaresi'ne soruyorum: 1. Sığınmacıların eski kimlik bilgileri elinizde mevcut mu? 2. Kaçına vatandaşlık verdiniz ve hangi güvenlik soruşturmalarından geçirdiniz? 3. Sınırlarımızın delik deşik edilmesini neden izliyorsunuz? Amaç ne? Neyin hazırlığındasınız?

Göç İdaresi'nden randevu talep etmeden önce, milletimiz adına sabırla bu soruların yanıtlarını bekleyeceğim. Bu arada şiir yazmayı bırakın, işinizi yapın!"