Kılıç: 'Ülkeyi kurtarma çağrısı yapanların dönemi sona erdi'

Kılıç: 'Ülkeyi kurtarma çağrısı yapanların dönemi sona erdi'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Türkiye'de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır” dedi.Anayasa...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Türkiye'de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır” dedi.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya’nın and içme töreni, Yüce Divan Salonu’nda yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bakanlar ve yüksek yargı üyelerinin yanı sıra birçok davetli katıldı. Törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, “Yasama, yürütme ve yargı organlarının üstün hukuka bağlı, özverili gayret ve çalışmaları demokratik hukuk devleti olma yolunu açacaktır. Türkiye'de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır” dedi.