Kayseri’de 15 Günde 3 Halk Otobüsünde Korkutan Arıza

Kayseri’de 15 Günde 3 Halk Otobüsünde Korkutan Arıza
KAYSERİ'de son günlerde halk otobüslerinde yangın çıkarken yetkililer korkacak bir durum olmadığını söyledi.Kentte son 15 günde bazı güzergahlarda çalışan 3 halk otobüsünün motor kısmında çıkan duman ve alevler tedirginliğe...

KAYSERİ'de son günlerde halk otobüslerinde yangın çıkarken yetkililer korkacak bir durum olmadığını söyledi.

Kentte son 15 günde bazı güzergahlarda çalışan 3 halk otobüsünün motor kısmında çıkan duman ve alevler tedirginliğe neden oldu. Otobüs İşletme yetkilileri, son olarak Erciyes'e giden araçta mazot rekorunun delindiği ve yakıtın egzoza püskürmesi sonucu arıza meydana geldiğini söyledi.

Kayseri Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Erkan da, korkulacak bir durum olmadığını belirtti. Bazı yolcuların, hafif duman çıkıca paniğe kapılıp, itfaiyeyi aradığını öne süren Erkan, şöyle dedi:

"Belediye otobüslerinde egzoza, yakıt, yağ damlaması sonucunda bazı sıkıntılar olmuş. Bu konuda doğalgazlı otobüsler biraz daha hareketli olur. Yani motor aksamında yakıt damlaması ile birlikte egzoz duman atmış. Korkulacak bir durum ya da sıkıntı yok. Diğer yandan bir diğer otobüste elektrik aksamından kaynaklanan bir sorun ortaya çıkmış. Yani elektrik şasesi yapmış. Araçlarda sıkıntı yok. Bunlar kısa süre ile peş peşe olunca haliyle vatandaşlarımız merak ediyor ama içleri rahat olsun."