Karşıyaka’nın ilk "Edebiyat Ödülü" sahibini buldu

Karşıyaka’nın ilk "Edebiyat Ödülü" sahibini buldu
İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin Edebiyat Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen ‘Samim Kocagöz Roman Ödülü’nün kazananı belli oldu.

Türk edebiyatının seçkin isimlerinden oluşan jürice Gönül Çatalcalı’nın ‘Eşiktekiler’ adlı eseri ödüle layık görüldü. Çatalcalı, düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Karşıyaka Belediyesi, ‘Karşıyaka Edebiyat Ödülleri’ kapsamında bu yıl ilk kez verilen Samim Kocagöz Roman Ödülü’nü, muhteşem bir törenle sahibine ulaştırdı. 1950’lilerin Türkiyesi’ni anlatan "Eşiktekiler" adlı romanıyla yarışmaya katılan ve jüri kararıyla birinci olan Gönül Çatalcalı, düzenlenen törenle ödülüne kavuştu.

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eski Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ve edebiyat dostları katıldı.

Ödül töreni öncesinde, unutulmaz yazar Samim Kocagöz’ün hayatını anlatan belgesel izletildi. Törenin ardından ise Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından, Samim Kocagöz’ün “Islak Ekmek” adlı oyunu da sahnelendi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bir toplumu kalkındıran ana unsur kültürdür, sanattır. Bu iddiayla yola çıktık ve başarılı işler yaptık." dedi.

Etiketler :