Karayalçın: Partililerimiz Bu Araçların Tümünü Fotoğraflamıştır

Karayalçın: Partililerimiz Bu Araçların Tümünü Fotoğraflamıştır
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim sandıklarının kurulu olduğu okul bahçelerinde, plakasız araçlarla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ile telefonla görüştüğünü söyledi.Seçimlere katılım oldukça yüksek...

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim sandıklarının kurulu olduğu okul bahçelerinde, plakasız araçlarla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ile telefonla görüştüğünü söyledi.

Seçimlere katılım oldukça yüksek olduğunu belirten Karayalçın, ''Bir ciddi sorun yaşanmamıştır, önemli bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Ancak sizin de bildiğiniz gibi sandıkların bulunduğu okulların önünde plakasız çok sayıda araç olduğuna ilişkin bizlere duyum gelmiştir, ihbar gelmiştir. Partililerimiz bu araçların tümünü fotoğraflamıştır. Fotoğrafla belgelemiştir. Ayrıca okulların adresleri saptanmıştır. Ben İstanbul Valisi ile görüştüm. Kendisine bu durumun bizlerde yarattığı, seçmenlerde yaratmış olduğu olumsuzluğu aktardım. Bize bazı yerlerden bu araçların polise ait olabileceğine ilişkin duyumlar gelmişti. Ancak Sayın İstanbul Valisi bu konuyu önemsediğini, bu araların polis aracı olamayacağını, polislerin sivil polis olsa bile mutlaka plakalı araç kullanma durumunda olduğunu bana söyledi. Ve benden bizim elimizdeki fotoğrafları tüm bilgileri talep etti. Biz de kendisine fotoğraflarla birlikte okul adreslerini, okul adlarını bildirdik'' dedi.

Vatandaşlara sandıklarına sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunan Murat Karayalçın, ''Ben almış olduğumuz önlemleri sonucunda tutanakların alınması seçim güvenliği konusuna seçim güvenliği konusuna sahip çıkılması için tüm partililerimizin gerekli çabayı gösterdiklerine inanıyorum. Ancak yine de bütün İstanbulluları oy kullanmış oldukları sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum. En azından oy kullanmış oldukları sandıkları denetlemelerinin, orada bulunmalarının seçim güvenliği açısından yararlı olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.