Karayalçın: AKP İle Koalisyon Olasılığı Görmüyorum

Karayalçın: AKP İle Koalisyon Olasılığı Görmüyorum
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, AK Parti ile koalisyon kurmayacaklarını söyledi. Karayalçın, “Çay ikram edilir mutlaka ama o kadar. Onun ötesinde ben bir olasılık görmüyorum.” dedi.Murat...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, AK Parti ile koalisyon kurmayacaklarını söyledi. Karayalçın, “Çay ikram edilir mutlaka ama o kadar. Onun ötesinde ben bir olasılık görmüyorum.” dedi.

Murat Karayalçın, partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçmenin başkanlık rejimine hayır dediğini vurgulayan Karayalçın, “Özellikle sayın Cumhurbaşkanı’nın seçim meydanlarına indiğini ve meydanlarda yaptığı konuşmaları dikkate aldığımızda seçmen başkanlık rejimine açık bir şekilde hayır demiştir. Türk tipi başkanlık rejimi talebi artık son bulmuştur.” diye konuştu.

İstanbul’da yüzde 1’lik oy kaybettiklerini anlatan Karayalçın, “ İstanbul’da HDP’nin oyu yaklaşık yüzde 8 arttı. İstanbul’daki seçmen sayısı dikkate alındığında CHP’nin gücünü koruduğunu bu sonuçlar itibariyle söylenebilir. CHP Türkiye’nin 2. partisidir. CHP’nin yeni hükümeti kurma olasılığı çok yüksektir. Eğer koalisyon partilerinin seçimden önce koalisyon kurulmayacak şeklindeki sözleri ve vaatleri seçimden sonrada geçerli olacaksa, yani herhangi birinin hükümet kurma konusunda mutabakata varmayacaksa Anayasanın işleyişi gereği CHP hükümeti kurabilecektir.” şeklinde konuştu.

Sıradışı bir seçim yaşanıldığını aktaran Karayalçın, “Kutuplaştırılan Türkiye seçmeni bu seçimde ana tema olarak AKP’nin düşürülmesini ve demokratik rejimin sürdürülmesini görmüşlerdir. Bu çerçevede oy kullanmışlardır. AKP Türkiye genelinde 8 puan İstanbul genelinde 9 puan kaybetmiştir. Seçmenlerimiz AKP’ye hükümet kurma görevini vermemiştir.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİM SONUÇLARI YAYINLAMA KONUSUNDA OLUMSUZLUK OLMADI’

Seçimleri sonuçlarını yayınlama konusunda olumsuzlukların yaşanmadığını belirten Karayalçın, şunları dile getirdi: “Ajanslar ve televizyonlar bazında bir açıklama yapmış değilim. Seçim güvenliği ve değerlendirmelerine ilişkin olumsuzluk yaşamadığımızı ifade etmek isterim.”

Karayalçın, bir gazetecinin ‘Hükümeti kurmakla görevlendirilecek AK Parti’nin hükümeti kurma yolunda ikinci parti olması nedeniyle CHP’nin kapısını çalması durumunda o kapının açılma ihtimali var mı?’ şeklindeki sorucu üzerine “Çay ikram edilir mutlaka ama o kadar. Onun ötesinde ben bir olasılık görmüyorum. Ben parti yönetiminde değilim. Parti tüzüğüne göre bu konuda karar verme yetki parti meclisimizindir. Ama il başkanıyım . Benim bireysel düşüncem bu şekildedir.” cevabını verdi.