Karantinadaki köyde bir yurttaş coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Karantinadaki köyde bir yurttaş coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, karantinadaki Dilekli Köyü’nde coronavirüs tanısı konulan bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Karasu, karantinaya alınan köylerin kaderine terk edildiğini dile getirdi.

Sivas’ta coronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 5 köyden biri olan Koyulhisar’a bağlı Dilekli Köyü’nde bir vatandaş yaşamını yitirdi.

CHP Sivas Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi Ulaş Karasu, sosyal medyadan can kaybını duyururken, yaşamını yitiren vatandaşın İstanbul’dan geldiğini belirtti.

"Köyler kaderine terk edildi"

Karasu şöyle yazdı: "Bununla birlikte karantinaya alınan 5 köyümüzün kaderine terk edildiği de ortaya çıkmıştır. Karantinaya alınan; Şenbağlar, Boyalı, Dilekli, Boyalıca, Gökçetaş köylerimizde tanı konularak hastaneye kaldırılan yurttaşlarımız olmasına rağmen, köylerde herhangi bir virüs tarama çalışması yapılmamıştır. Ayrıca; karantina öncesi hastalarımızın temasta bulunduğu yakın çevresine herhangi bir kontrol yapılmamıştır. Şu ana kadar yapılan tek işlem köylere giriş-çıkışın durdurulması olurken, virüse karşı köylerde herhangi bir genel dezenfekte-ilaçlama işlemi de uygulanmamıştır."

Tedbir alınması gerektiğini dile getiren Karasu, "Karantina uygulaması devam eden köylerdeki tüm vatandaşlarımızın salgından etkilenmemesi için Sağlık Bakanlığı ile Sivas Valiliği'ni acil göreve davet ediyorum. Köylerde yaşayan tüm sakinlere hemen test yapılmaz ve hastane gözetimi uygulanmazsa, tablo giderek ağırlaşacak" dedi.