Karamollaoğlu da dahil oldu: Başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır

Karamollaoğlu da dahil oldu: Başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 'Kürt sorunu' tartışmasına dahil oldu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Karamollaoğlu, "Meclis’in ve meşru siyasetin dışında bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Günel Cantak'ın hazırladığı belgeselde kullandığı "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" ifadesi tartışmalara yol açtı.

Tartışmaya dahil olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meclis'i ve meşru siyaseti çözüm olarak gösterdi. Karamollaoğlu şöyle dedi:

"Ülkemizin diğer tüm problemlerinde olduğu gibi, bugün en ciddi siyasi problemimiz olan Kürt sorununda da çözümün adresi bellidir. Meclis’in ve meşru siyasetin dışında bir başka çözüm arayışının sonu çıkmaz sokaktır ve bu konuda tüm siyasi partiler çok daha hassas davranmalıdır."

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal ve İttifakları' belgeselinde "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" ifadesini kullandı. HDP'li Sezai Temelli, Kılıçdaroğlu'na "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, halktv.com.tr'ye yazarı Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada ise tartışmaya nokta koyarak, "İmralı da Kandil de muhatabımız değil" dedi.