Kadın Avukatın Evini Kurşunladılar

Kadın Avukatın Evini Kurşunladılar
Bursa Barosu, evi kurşunlanan Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı için basın açıklaması yaptı.BURSA Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Nevin Canbaz'ın evine zarf içinde iki tabanca mermisi gönderilmesinden sonra evinin kurşunlanması...

Bursa Barosu, evi kurşunlanan Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı için basın açıklaması yaptı.

BURSA Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Nevin Canbaz'ın evine zarf içinde iki tabanca mermisi gönderilmesinden sonra evinin kurşunlanması tepkilere neden oldu. Adliye önünde basın açıklaması yapan Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bu tür saldırıların meslektaşlarının çalışmalarını engellemeyeceğini söyledi.

Bursa'da ceza davalarına bakan avukat Nevin Canbaz'ın evine geçen hafta posta ile içersinde 'Bu senin ve kızın için' yazılı zarf içersinde iki mermi gönderildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Canbaz'ın evi daha sonra kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tarandı. 4 kurşunun isabet ettiği evde olay anından kimsenin bulunmaması olası can kaybını önledi.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu'nda başkan olarak görev yapan Nevin Canbaz'a içersinde mermi bulunan zarf gönderilip evinin kurşunlanması protesto edildi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Başkanı Ekrem Demiröz, saldırının azmettirici ve tetikçilerinin bulunması için başlattıkları hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini açıkladı. Demiröz, kendi açılarından şiddetin varabileceği hiçbir yer olmadığını, savunma mesleğinin bedeli ne olursa olsun bunu yapacaklarını açıkladı.

Yapılan saldırı sonrası koruma talebinde bulunduğunu açıklayan avukat Nevin Canbaz, "Bu görevi adaletin tecelli etmesi için yapıyoruz. Tehdit ve saldırı bizi korkutup, yıldıramaz. Ayrıca bu saldırı sadece bana değil aynı zamanda savunmaya karşı yapılmıştır" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten avukat Nevin Canbaz, çalıştırdığı sekreterine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan meslektaşının da failler arasında olabileceğini onun ismini de polise bildirdiklerini sözlerine ekledi.