'Kaçak Saray'ın Hesabını Soracağız'

'Kaçak Saray'ın Hesabını Soracağız'
Yarkadaş ve Tekin, Kayışdağı’nda CHP’nin yeni üyeleriyle buluştu.İstanbul Kayışdağı’nda CHP’ye 800 kişi katıldı. Yeni üyeler için bir gece düzenlendi. CHP Ataşehir İlçe Örgütü’nden Kurtuluş Özaydın'ın organize...

Yarkadaş ve Tekin, Kayışdağı’nda CHP’nin yeni üyeleriyle buluştu.

İstanbul Kayışdağı’nda CHP’ye 800 kişi katıldı. Yeni üyeler için bir gece düzenlendi. CHP Ataşehir İlçe Örgütü’nden Kurtuluş Özaydın'ın organize ettiği etkinliğe, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, İlkay Orhan ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Koç Düğün Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilginin gösterildiği etkinlik şölene dönüştü.

“O SARAYA ANCAK YIKMAK İÇİN GELİRİZ”

Gecede ilk sözü alan Barış Yarkadaş’ın gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Aksaray’ı ve ‘altın kaplamalı klozet’ polemiği vardı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu Aksaray’a çağırması sözlerini hatırlatan Yarkadaş, “Genel Başkanımızı kaçak sarayına çağırıyor. Biz o saraya ancak yıkmak için geliriz” dedi. Erdoğan’a seslenen Yarkadaş, “ Korkularından ve insanların arasında yaşayamadığın için saraya kaçtın. Sen halkın parasını o saraya gömdün. Emekliye, işçiye verecek param yok, dedin ama 5. 5 katrilyonla kendine saray yaptırdın… Biz bunların hesabını tek tek soracağız” diye konuştu.

Herkesi 7 Haziran’da sandığa sahip çıkmaya çağıran Yarkadaş, “Türkiye'nin katillere, soygunculara, hırsızlara bırakılmayacak bir ülke olduğunu hep birlikte göstereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız” dedi.

TEKİN: FRENİ PATLAMIŞ BİR KAMYON GİBİ…

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de AKP'nin yolsuzluklarını hatırlattı. "Yolsuzluğun hortumunu keselim ki yoksulluğu bitirelim" diyen Tekin’in eleştirisi de Erdoğan ve ‘Aksaray’a idi. “Recep Tayyip Erdoğan’ın kaçak sarayına harcadığı para 11 bin emeklinin ekmek parasıydı” dedi.

AKP Hükümetinin sonunun geldiğini söyleyen Tekin, "İlk kez freni patlamış bir kamyon gibi bir iktidarla karşı karşıyayız. Ülkenin birliği, bütünlüğü, kardeşliği, inancı, hepsi ayaklar altına alınmıştır. Ancak biz biliyoruz ki, 7 Haziran'da Türkiye kendi kaderini tayin edecek. 8 Haziran sabahı sadece Türkiye değil, tüm Ortadoğu nefes alacak" diye konuştu.

Milletvekili adayları Onursal Adıgüzel, İlkay Orhan ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak da birer konuşma yaparak, herkesi sandığa sahip çıkmaya çağırdılar.

Gecenin sonunda, Barış Yakadaş, “Aksaray’ın Sırları” adlı kitabını okurlar için imzaladı. Kitaba yoğun ilgi gösterildi.

Gerçek Gündem