'Jelibon rezervi' sorusuna vatandaştan yanıt: Avrupa'yı dize getirmemiz lazım

Melih Gökçek'in "6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu" açıklaması yurttaşlara soruldu. Bir kişi Gökçek'in konuşmalarına inanarak "Helali hoş olsun, çok güzel. Avrupa'yı dize getirmemiz lazım" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Melih Gökçek, katıldığı televizyon programında, sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweeti gerçek sanarak, "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş" dedi.

Ortaya Karışık adlı YouTube kanalında yayınlanan videoda vatandaşın Gökçek'in açıklamalarına verdiği tepkiler dikkat çekti.

Birçok kişi Gökçek'in açıklamasına inanarak "Helali hoş olsun, çok güzel. Avrupa'yı dize getirmemiz lazım" dedi. Başka bir vatandaş ise "Buna çocuk bile inanmaz. Bu kafayla 25 sene belediyeyi yönetti anlamıyorum" dedi.

Melih Gökçek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“... Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. (Fake falan olmasın başkanım? sorusu üzerine) Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”