İzmir’de Cemaat Operasyonu

İzmir’de Cemaat Operasyonu
İzmir'de yapılan cemaat operasyonu 21 saat sürdü. Aramalarda yaklaşık 200 klasör evrak ile bilgisayarlara el konuldu.Fethullah Gülen cemaatine finansal destek sağladıkları iddiasıyla bir vakıf ve vakfa bağlı özel üniversite...

İzmir'de yapılan cemaat operasyonu 21 saat sürdü. Aramalarda yaklaşık 200 klasör evrak ile bilgisayarlara el konuldu.

Fethullah Gülen cemaatine finansal destek sağladıkları iddiasıyla bir vakıf ve vakfa bağlı özel üniversite ile hastanede yapılan arama sona erdi.

21 SAAT SÜRDÜ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türk Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu Şifa Üniversitesi ve Şifa Hastanesi’nde vakıf, üniversite ve hastane tarafından evrakta sahtecilik yapıldığı ve cemaate finansal destek sağladıkları iddiaları üzerine mahkeme kararıyla başlatılan aramalar sona erdi. Yaklaşık 21 saat süren aramalarda, 200 klasör evrak ile bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu.

PROFESÖRLER DE VAR

El konulan malzemelerin tutanak tanzim edilerek mühürlendiği belirtildi. El konulan malzemeler Mali Şuçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Aralarında profesörlerin de bulunduğu vakfın yöneticisi 7 kişinin ifadesinin henüz tamamlanmadığı, vakfa bağlı Bursa’daki işletmeyle bağlantılı olduğu ileri sürülen bir kişinin ise ifade alma işleminin tamamlandığı öğrenildi.

Bursa’daki bir işletmede de dün sabah saatlerinde arama başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında profesörlerin de bulunduğu vakfın yöneticisi 8 kişi ifadeye çağrılmıştı.