İYİ Partili Aydın: Erdoğan bugün istifa etse Türkiye travmadan kurtulur

İYİ Partili Aydın: Erdoğan bugün istifa etse Türkiye travmadan kurtulur
İYİ Partili Koray Aydın, "Şu anda adeta Osmanlı döneminin Lale Devri gibi sefa içinde yaşayan bir kitle görüntüsü oluşturdular yandaşlarıyla beraber. Kısacası, Erdoğan bugün istifa etse Türkiye travmadan kurtulur, ek bütçeye de gerek kalmaz" dedi.

İYİ Parti'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Sözcü'den Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı.

Aydın'ın sorulara verdiği yanıtların bir kısmı şöyle:

Hükümetin yaptığı asgari ücrete zam, işçi-memur-emekliye zamların enflasyon karşısında hiçbir anlamı olmadığını söylüyorsunuz, halk da bunu söylüyor.

Bunlar enflasyon rakamlarının karşılığı değil, çok geride kalmış rakamlar. Kendilerinin masaya oturtup konuştuğu Türk-İş açlık sınırını 6391 lira olarak açıklamadı mı? Asgari ücret ne kadar oldu; 5 bin 500 lira, açlık sınırının altında bir asgari ücret insanların yaşamını devam ettirmesine imkan vermeyecek bir rakamdır, asgari ücretle çalışan milyonlarca insan var. Türkiye'de öyle bir yapı oluştu ki bir yanda iktidar ve yanında yandaş zenginler, öbür tarafta da asgari ücretle açlık sınırı altında yaşam mücadelesi veren milyonlarca insan. Bu mücadele, vatandaş ve yandaş arasındaki bu müthiş ayırım, gelir uçurumu Türkiye'nin bütün dengelerini altüst ediyor, bunun sonucunda yaşama mücadelesi veren insanlara sen tutup da “Günü idare et” demek onlara yapılacak en büyük hakarettir, bu rakamlar da göreceksiniz karşılamayacak, bunların devamı da gelecektir.

Telefon konuşmamızda sarayın israf politikası devam ediyor dediniz.

İktidarın sözcüleri sürekli vatandaşa tasarruf tavsiye ediyor ve fakirliğin nimetlerinden dem vuruyor, son konuşmaları bunun üzerine kurulu. Gırtlaklarına kadar israfa, harama, sefahate batmışlar. Ülkede birileri tasarruf yapacaksa bu önce saraydan başlamalıdır, ben 2001 krizinde bakanlık yaptım bütün makam arabalarını garajlara çektik. Önce bütün kamuoyunu kapsayacak bir “tasarruf tedbirleri paketinin” derhal uygulamaya konması lazım, devlet önce kendisi kemer sıkıp sonra fedakarlığı vatandaştan beklemeli. İktidar kendisi saltanat sürerken milyonları açlığa, sefalete mahkum etmektedir, yapılan budur şu anda. Saray'ın uçak sayısı hala bilinmiyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener son grup konuşmasında “Sayın Erdoğan dövize sıkıştıysan önce bindiğin 500 milyon dolarlık uçağı sat, yandaşlarına verdiğin ihaleleri de Türk Lirası'na çevir” dedi. Uçak koleksiyonu yanında 12 saraylık bir saray koleksiyonu var, dünyada hiçbir ülkede bu kadar saray ve uçak olan bir devlet yok. Şu anda adeta Osmanlı döneminin Lale Devri gibi sefa içinde yaşayan bir kitle görüntüsü oluşturdular yandaşlarıyla beraber. Kısacası, Erdoğan bugün istifa etse Türkiye travmadan kurtulur, ek bütçeye de gerek kalmaz.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.