İsveç'te Lisede Şiddetli Patlama

İsveç'te Lisede Şiddetli Patlama
İsveç’in Karstad kentinde bir lisede patlayan bomba kentte panik yarattı. Ölen ya da yaralanın olmadığı patlamanın ev yapımı bir bombadan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Saat üç sıralarında meydana gelen patlama kent merkezinin...

İsveç’in Karstad kentinde bir lisede patlayan bomba kentte panik yarattı. Ölen ya da yaralanın olmadığı patlamanın ev yapımı bir bombadan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Saat üç sıralarında meydana gelen patlama kent merkezinin büyük bir bölümünden duyuldu. Patlama sonucu olay yerine gelen yardım ve kurtarma ekipleri, okulun içinde ve dışında yaptıkları araştırmanın ardından olay yerinden ayrıldı.

Olay yerinde teknik incelemelerini sürdüren polis ekiplerinin şefi Christer Magnusson, görgü tanıklarının siyah giyimli iki kişiyi gördüklerini belirterek patlamanın yaratığı şiddetli basıncın, etkisinin şehir merkezinde birçok aracın alarmını harekete geçirdiğini ifade etti. Bazı deliller ele geçirdiklerini belirten Magnusson, faillerin kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı.