İstanbul Üniversitesi'nde 6 öğrenciye 20 kişi saldırdı

İstanbul Üniversitesi'nde yemekhaneden çıkan 6 öğrenciye 20 kişilik bir grup saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrencilerden biri, bir süredir ülkücü bir grup tarafından taciz edildiklerini belirtti ve saldıran grubun içinde okul dışından kişilerin de olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi'nde yemekhaneden çıkan 6 öğrenciye yaklaşık 20 kişilik bir grup saldırdı. Saldırı sonrası öğrenciler darp raporu almak için hastaneye gitti.

Görüntülerde grubun öğrencileri bina duvarına sıkıştırdıkları ve burada darp ettikleri görüldü.

Saldırıya uğrayan öğrencilerden biri halktv.com.tr'ye konuştu. Saldırıya uğrayan öğrenci bir süredir ülkücü bir grup tarafından taciz edildiklerini belirtti. Darp raporu almak için muayene olduklarını belirten öğrenci, saldıran grubun içinde okul dışından kişilerin de olduğunu ifade etti.

Saldırıya uğrayan öğrenci yaşananları şöyle anlattı:

Sadece bugünle kısıtlı bir süreç değil. Bu bizim geçen seneden beri yaşadığımız bir süreç. Seçimin yaklaşmasıyla birlikte okuldaki muhalif devrimci öğrencilerin toplamına faşist saldırılar arttı. Biz yaklaşık bir aydır zaten saldırıya uğruyoruz ve bu saldırıları püskürtüyoruz.

Bugün az kişiydik ve bizi az kişi görünce yaklaşık 20-25 kişilik bir çete bize sözlü tacizlerde bulundu, küfürler etti sonra kavga çıktı. Bize saldırmaya çalıştılar. Arkadaşlarımızı darp ettiler. Hastaneden darp raporlarımızı aldık. Bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kaynak:halktv.com.tr