İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı
İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ adına faaliyet yürüttükleri ve örgütü finanse ettikleri değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için başsavcılığın talimatıyla operasyon düzenlendi. Bu sabah İstanbul merkezli, Kocaeli ve Sakarya illerinde belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı baskın yapıldı. Düzenlenen operasyon sonucunda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ve örgüte ait olduğu değerlendirilen paralar ele geçirildi.

Öte yandan, şüphelilerin kurban ve himmet adı altında örgüte para verdikleri, sohbet adı altındaki örgütsel toplantılara katıldıklarına dair haklarında ifade olduğu, kapatılan Bank Asya'yı fonlamaya yönelik hesap açtıkları, örgüt ile iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan PAK Eğitim İş Sendikası'na üye oldukları tespit edildi.

Kaynak:ANKA