Palandöken Müftüsü dahil 7 kişi açığa alındı

Palandöken Müftüsü dahil 7 kişi açığa alındı
Erzurum Palandöken'de Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda yedi çocuğun istismara uğramasına ilişkin İsmail Saymaz'ın kaleme aldığı köşe yazıları ve Halk TV'de yayınlanan haberlerin ardından Palandöken Müftüsü dahil 7 kişi açığa alındı.

Erzurum Palandöken Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'ndaki 21 yaşındaki belletmen H.K'nin 10-11 yaşındaki yedi çocuğa altı ay boyunca cinsel istismarda bulunduğunu ve işkence yaptığını tüm Türkiye İsmail Saymaz'ın yazılarıyla öğrenmişti.

Kaçak çalışmış

Diyanet çalışanı olmayan ve kaçak olarak yurtta çalışan 21 yaşındaki belletmenin sadece hafızlık eğitimi aldığı ortaya çıkmıştı. Kuran kursundaki şiddet sadece belletmenle sınırlı kalmamış, müdür de çocukları sopayla, Kuran'la ve Atatürk portresiyle dövmüştü.

Yurt müdürleri hakkında soruşturma başlatılmıştı

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, son yazısında çocuklara şiddet uygulayan yurt idarecileri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan soruşturma izni beklenmesinden vazgeçildiğini yazmıştı. Yurt müdürleri N.K. ve H.P. ile temizlikçi U.G. için de işkence suçundan soruşturma başlatılmıştı.