IŞİD, Ramadi’yi Ele Geçirdi

IŞİD, Ramadi’yi Ele Geçirdi
 Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Ramadi kentinin tamamını ele geçirdiği belirtildi.Irak Savunma Bakanlığı, Ramadi kent merkezindeki IŞİD hedeflerine düzenlenen nokta vuruşlarda en az 100 IŞİD militanı hayatını kaybettiğini...

 Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Ramadi kentinin tamamını ele geçirdiği belirtildi.

Irak Savunma Bakanlığı, Ramadi kent merkezindeki IŞİD hedeflerine düzenlenen nokta vuruşlarda en az 100 IŞİD militanı hayatını kaybettiğini açıkladı.

Askeri kaynaklara göre, Irak güvenlik güçlerinin Ramadi’den çekilmesiyle birlikte örgüt kentin tamamını ele geçirdi. Bazı kaynaklar ise kentin çevresinde çatışmaların devam ettiğini belirtti. Cuma günü kentin büyük bir bölümünü ele geçiren IŞİD ise kamu binalarını üzerine bayraklarını astı.

Hükümet güçleri elinde olan son semti de bugün ele geçiren IŞİD’in, kentin çevresinde bulunan bir askeri üssü kuşattığı belirtildi. Anbar İl Meclisi, Haşd Şeebi olarak bilinen gönüllü askerlerin kenti kurtarması yönünde karar alırken Irak Başbakanı Hayder Elibadi ise Haşd Şeebi güçlerine ordu ile birlikte hareket ederek Anbar kentini kurtarmaları için talimat verdi. Elibadi, Anbar meclisi ve Anbar din adamlarının çağrısına cevap olarak bu adımın atıldığını açıkladı.

Irak güvenlik güçleri, stad bölgesinde örgütle çatışmaya devam ederken IŞİD’in kuşattığı üsten bir komutanın, örgütün kentin her sokağını ele geçirdiğini ve kendilerinin burada mahsur kaldıklarını telefonla bildirdiği belirtildi.

Bu arada Irak Savunma Bakanlığı, Ramadi kent merkezindeki IŞİD hedeflerine düzenlenen nokta vuruşlarda en az 100 IŞİD militanını hayatını kaybettiğini açıkladı.