İşadamını Kaçıranların Cezası Belli Oldu

İşadamını Kaçıranların Cezası Belli Oldu
GAZİANTEPLİ İşadami Ahmet Şireci'nin 1 Aralık 2013 tarihinde fidye için kaçırılarak Diyarbakır'ın Lice ilçesi'nde 5 gün tutulması ve zorla 5 milyon dolarlık senet imzalatılmasına ilişkin tutuksuz yargılanan 11 sanığa 5...

GAZİANTEPLİ İşadami Ahmet Şireci'nin 1 Aralık 2013 tarihinde fidye için kaçırılarak Diyarbakır'ın Lice ilçesi'nde 5 gün tutulması ve zorla 5 milyon dolarlık senet imzalatılmasına ilişkin tutuksuz yargılanan 11 sanığa 5 yıl ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Gaziantep'te bulunan Şireci Tekstil şirketinin sahibi Ahmet Şireci'nin 2013 yılında fidye için kaçırılması ve 5 milyon dolarlık senet imzalatılması olayı ile ilgili tutuksuz sanıklar Ercan Okman, Barış Okman, Recep Okman, Nedim Okman, Ürfi Okman, Metin Okman, Erkan Sabancıoğlu, Ozan Tarakçı, Adil Tekin, Hacı Kaçmaz ve Cengiz Tepe'nin yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

SAVCI: ÖRGÜT YOK

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanıkların zengin bir işadamı olan mağduru senet imzalatmak amacıyla kaçırmaya karar verdiklerini ve bu amaçla takip ettiklerini belirtti. Sanıkların bilerek Ahmet Şireci'nin içinde bulunduğu araca çarptığını, bazı sanıkların da başka araçla mağdurun aracının önünü kestiğini ifade eden savcı, araçtan inen bazı sanıkların silah gösterip, mağdura biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiğini belirtti. Sanıkların yolda mağdurun cep telefonu ve sim kartını araçtan attıklarını ve 3 bin lira parasını aldıklarını kaydeden savcı, mağduru Diyarbakır'a getirdiklerini kaydetti. Daha sonra Lice'ye bağlı bir köye götürülen Şireci'ye burada toplam 5 milyon dolarlık 3 senet imzalatıldığını kaydeden savcı, mağdurun burada 5 gün zorla tutulduğunu ifade etti. Mağdurun en kısa zamanda imzaladığı senetlerin karşılığı olan parayı İstanbul'da teslim edeceğini söylemesi üzerine, sanıkların Şireci'yi serbest bırakmaya karar verdiğini kaydeden savcı, sanıkların Diyarbakır'a doğru seyir halinde oldukları sırada yakalandıklarını vurguladı. Savcı 11 sanığın 'Senedin yağması', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve Şireci'ye ait 3 bin liranın yağmalanması suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

11 SANIĞA CEZA

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme dava ile ilgili kararını açıkladı. Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanık Ercan Okman'ın 'Senedin yağması', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve Şireci'ye ait 3 bin liranın yağmalanması suçlarından 20 yıl, sanıklar Barış Okman, Recep Okman, Nedim Okman, Ürfi Okman, Metin Okman, Erkan Sabancıoğlu, Ozan Tarakçı, Adil Tekin, Hacı Kaçmaz'ın 11 yıl 8 ay ve sanık Cengiz Tepe'nin 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme tüm sanıkların 'Mala zarar verme' suçundan açılan davalarının mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düşürülmesine hükmetti.