İpekyolu Belediyesi 'usulsüz atamaları' reddetmedi: Soruşturma sürüyor

İpekyolu Belediyesi 'usulsüz atamaları' reddetmedi: Soruşturma sürüyor
İpekyolu Belediyesi'nin önceki dönem kayyumu Sinan Arslan'ın hemşerisini Basın Müdürü, TÜGVA yöneticisini üç koltukta görevlendirmiş olmasına dair halktv.com.tr'nin yaptığı haberlere İpekyolu Belediyesi'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, iddialar reddedilmezken atamalara dair soruşturma açıldığı belirtildi.

Van'ın İpekyolu ilçesine kayyum olarak atanan eski kaymakam Sinan Arslan'ın hemşerisi olan Oğuz Han Öztay'ı Basın Müdürlüğüne, TÜGVA ilçe yöneticisi olan Doğan Nurses'i ise Başkan yardımcılığı ve iki müdürlük koltuğuna oturtmuştu. halktv.com.tr'nin yaşananları ortaya çıkarmasının ardından İpekyolu Belediyesi'nden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, birden fazla koltukta oturan 'tanıdıkların' olduğu iddiası reddedilmezken usulsüz atamalara dair İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemelerinin devam ettiği belirtildi.

"Usulsüz atamalar inceleniyor"

İpekyolu Belediyesi'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre AYDIN, göreve başladıktan sonra personel alımlarıyla ilgili olarak 21 Ekim 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiklerini ve bahse konu talebe istinaden ilgili müfettişlerin hizmet binasında gereken incelemelere devam ettiğini, incelemelerin bitmesine müteakip hukuki işlemlerin takip edileceğini, yapılan haberlerden bir ay önce konuyla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını, alımların hukuka, usul ve şartlara aykırı olup olmadığının ancak incelemelerden sonra ortaya çıkacağı hususunu Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz"

Ne olmuştu?

İpekyolu Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Sinan Arslan'ın TÜGVA yöneticisine üç koltuk, hemşerisi olan Oğuz Han Öztay'a ise hem üniversiteden hem belediyeden maaş alabileceği bir imkan sağlamış olmasını halktv.com.tr'den Hazar Dost gündeme getirmişti.

Öte yandan Öztay'ın, göreve geldiği ay, CNN Türk, Star ve Beyaz TV gibi havuz medyasına 200 bin TL'lik reklam ücreti ödediği ortaya çıkmıştı.