İmamoğlu'ndan Hürriyet'e Paşabahçe tepkisi

İmamoğlu'ndan Hürriyet'e Paşabahçe tepkisi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paşabahçe vapurunun restore edilerek yeniden hizmete sunulmasıyla ilgili tam sayfa haberde adından ve İBB'den tek kelimeyle bile bahsetmeyen Hürriyet gazetesini "Gerçekten bu aklın ülkeye verecek tek bir şeyi kaldığını artık düşünmüyorum" sözleriyle eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paşabahçe vapurunun restore edilerek yeniden hizmete sunulmasıyla ilgili verdiği tam sayfa haberde adından ve İBB'den tek kelimeyle bile bahsetmeyen Hürriyet gazetesine tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı vapurun hizmete alınma töreninde konuşan İmamoğlu, haberin veriliş biçimini şu sözlerle eleştirdi:

whatsapp-image-2022-08-13-at-22-27-33.jpeg
"Bu marifetimizi gören ve neredeyse tam sayfa haber yapan Hürriyet gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Ben sayfayı 6-7 kez taradım Genel Başkanım ve ne yazık ki içinde, ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi var, ne Şehir Hatları’nın şirket adı var ne genel müdürü var, ne bir şey var… Bir an, ‘Acaba gemi uçarak gelip buraya kondu mu’ diye düşün. ‘Kendi kendini restore etmiş mi’ diye düşündüm. Tabii yani biraz gülmekte de fayda var. Ama çok önemli değil. Bu süreci tamamlayan, hayata geçiren kurumdan bahsetmemeyi bile başarabilen bir aklın, gerçekten bu ülkeye verecek hiçbir faydası kalmamış demektir; hiç. Hiçbir değerine sahip çıkamazlar. Aynı şeyi Yerebatan Sarnıcı’nda da yaptılar. Çok tesadüftür genel başkanım, yine bu sayfanın hemen yan sayfasında şöyle açtığınızda, o bir sayfada her gün televizyonlarda görmeye alıştığımız birinin tek sayfada altı fotoğrafını da görebilirsiniz bu arada. Gerçekten bu aklın, bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, maneviyatına verecek tek bir şeyi kaldığını artık düşünmüyorum.”

'Fırsatçıya asla fırsat vermeden yolumuzda yürüyoruz'


Paşabahçe vapurunun yeniden yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Yıllar sonra toplu taşımada, özellikle ulaşımda denizin payını arttırma konusunda emin adımlarla yürüyen arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum. Paşabahçe vapurunun bundan sonra çok güzel günler, çok müjdeli anlar, çok özel kutlamalar, Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılında çok özel anları bize yaşatacağı o güzel yolculuğa çıkmasından dolayı mutluyum. Biz, bu kurumda, bütünüyle anlayışımızın bir parçası olan, şeffaflığı, hesap verebilirliği, liyakati, aynı zamanda israf edene, fırsatçıya asla fırsat vermeden, tasarrufu ve bu ülkenin ve bu milletin her kuruşunu en doğru bir şekilde kullanabilmeyi, kendine felsefe edinmiş, prensip edinmiş bir yönetim olarak yolumuza yürüyoruz. Daha önceki açılışta da söylemiştim genel başkanım, sizi, bu 150 günde, İstanbul'da, çok fazla yormaya niyetliyiz. Açılışlarımıza, sürprizlerimizi sizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.