İki Kardeşi Öldüren Sanıklar Hakkında Karar

İki Kardeşi Öldüren Sanıklar Hakkında Karar
İki kardeşi öldüren sanıklara 25'er yıl hapis cezası verildi.KONYA'da 7 ay önce, 35 yaşındaki Mustafa Tezcan ile kardeşi 22 yaşındaki Arif Tezcan'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanıklar...

İki kardeşi öldüren sanıklara 25'er yıl hapis cezası verildi.

KONYA'da 7 ay önce, 35 yaşındaki Mustafa Tezcan ile kardeşi 22 yaşındaki Arif Tezcan'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanıklar 26 yaşındaki Ömer Faruk Kılıç ve aynı yaşındaki Mehmet Emin Ergün, 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl Haziran ayında 22.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Havzan Mahallesi Benekli Sokak'ta meydana geldi. İşsiz Mustafa Tezcan, arkadaşları Ömer Faruk Kılıç ve Mehmet Eemin Ergün ile buluşup 42 DZP 91 plakalı otomobille, iddiaya göre uyuşturucu almak için sokak satıcılarının bulunduğu mahalleye gitti. Bu sırada Mustafa Tezcan ile uyuşturucu satıcıları arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce arkadaşları Tezcan'ı otomobile bindirerek kardeşi Arif Tezcan'ın yanına götürdü.

Arkadaşlarıyla birilikte alkol ve uyuşturucu hap kullanan Mustafa Tezcan, yaşadığı tartışmayı kardeşine anlattı. Birlikte tartıştıkları kişilerin yanlarına gitmek için hazırlık yaparken Arif Tezcan, "Ağabeyimi orada madara mı ettiniz? Siz nasıl adamlarsınız? Yanınızda silah yok muydu? Neden sıkmadınız?" diyerek arkadaşlarına tepki gösterdi. Ömer Faruk Kılıç'da iddiaya göre belinden çıkardığı tabancayla yere ateş etti. Arkadaşının bu hareketine sinirlenen Mustafa Tezcan iddiaya göre, "Neden orada ateş etmedin? Yere neden ateş ediyorsun? Sıkıyorsa bana ateş et" dedi. Bunun üzerine çıkan kavgada Ömer Faruk Kılıç, Mustafa Tezcan'ın üzerine ateş etti. Bu sırada Mehmet Emin Ergün de otomobilde bulunan pompalı tüfekle Arif Tezcan'a ateş açtı. Ağır yaralanan Mustafa Tezcan ve kardeşi Arif Tezcan kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınan Ömer Faruk Kılıç ve Mehmet Emin Ergün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'MAHKEME ELİNİ VİCDANINA KOYARAK CEZA VERSİN'

Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Ömer Faruk Kılıç ve Mehmet Emin Ergün, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Ömer Faruk Kılıç, "Olay günü ben onları öldürmek istesem başka bir yerde öldürebilirdim. Çok ağır hakaretlerde bulundular. Mahkeme elini vicdanına koyarak ceza versin" dedi.

Mehmet Emin Ergün de "Biz onları öldürmek istemedik" dedi.

Mahkeme heyeti, ömür boyu hapis istemiyle yargılanan iki sanığı da ağır tahrik ve mahkemedeki iyi halinden dolayı indirim yapıp, 25'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.