İHH'ye Kiralanan Alan TBMM Gündeminde

İHH'ye Kiralanan Alan TBMM Gündeminde
CHP'li vekil Yarkadaş Tuzla da bulunan arazinin İHH'ye kiralanmasını TBMM'ye taşıdı.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hazineye ait Tuzla Tepeören Mahallesi’ndeki 14 bin 602 metrekare yüzölçümlü konut alanının İnsani...

CHP'li vekil Yarkadaş Tuzla da bulunan arazinin İHH'ye kiralanmasını TBMM'ye taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hazineye ait Tuzla Tepeören Mahallesi’ndeki 14 bin 602 metrekare yüzölçümlü konut alanının İnsani Yardım Vakfı’na (İHH) kiraya verilmesini TBMM’ye taşıdı.

RANT ALANI MI YARATILIYOR?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge sunan Yarkadaş, “Hazineye ait Tuzla Tepeören Mahallesi’ndeki 14 bin 602 metrekare yüzölçümlü konut alanı, ‘Bölgesel Lojistik Merkezi’ yapılması amacıyla 30 yıllığına kiraya verildiği basına yansımıştır. İlgili alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) meclis toplantısında AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla ‘Özel Sosyal Kültürel Tesis’ alanına çevrilmiş ve adeta ‘adrese teslim’ bir uygulama yapılmıştır.

İstanbul Defterdarlığı, Anadolu Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı konut alanı olan arazinin "Lojistik Tesis Alanı"na alınmasını istemiş, bu yönde birçok kurumdan da görüş almıştır. Fakat İHH yazdığı dilekçede söz konusu alanın ‘lojistik tesis alanı’ yerine ‘Özel Sosyal - Kültürel Tesis Alanı’na alınmasını istemiş ve karar bu şekilde alınmıştır.” dedi.

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ GETİREN İHH’YA KIYAK MI YAPILDI?

Yarkadaş, önergesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

“ Bu özel plan değişikliğinin sebebi nedir?

Son zamanlara hükümetin dış politika uygulamalarına yönelik eleştiriler getiren İHH’ya bu özel uygulamanın yapılmasının amacı eleştirilerin önüne geçme çabası mıdır?

Bu yönde bir karar alınmasının “kamu yararı” nedir?

Kurum, dernek veya vakfa özel plan değişikliklerinin yapılmasını etik buluyor musunuz?”