" İddialar Asılsızdır"

" İddialar Asılsızdır"
CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke merakla beklenen Atatürk posteri indirilmesi iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan, CHP’li...

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke merakla beklenen Atatürk posteri indirilmesi iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan, CHP’li bir milletvekilinin odasından Atatürk posterini indirdiği iddiasının asılsız ve gerçek dışı olduğu da bu PM’de ortaya çıkmış oldu. Parti Meclisimiz böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, genel merkezde gerçekleştirilen CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı yaklaşık 8 saat sürdü. Toplantının ardından basına açıklamada bulunan Böke, toplantıda CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkinin yanında, Türkiye’nin yoğun siyasi gündeminin de değerlendirildiğini ifade etti. Böke, “İki önemli başlık öne çıktı; Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma komisyon süreci ve dış politikaya dair detaylı sunumlar yapıldı.

Bu sunumları takiben bütün PM’deki arkadaşlarımız söz alarak görüş beyan ettiler. PM’de öncelikle uzlaşma komisyonu çalışmalarının salt anayasa alanına sıkıştırılmaması, ‘Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma süreci’ olarak ele alınması konusunda görüş birliği değerlendirildi. Bütün PM üyelerimizin ortak görüşü, Türkiye’yi özgürlükçü demokrasiye ulaştıracak inşaya yönelik iradenin güçlü şekilde ortaya konması” diye konuştu.

Dış politika alanının da yakından takip edilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını belirten Böke, “Suriye, Rusya ve Ortadoğu bağlamında güncel dış politika konuları ele alındı ve CHP’nin dış politika önermelerinin doğruluğu bir kez daha tespit edildi” dedi.

“İDDİALAR İFTİRA”

Böke, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili de açık konuştu. Böke şunları kaydetti:

“Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan, CHP’li bir milletvekilinin odasından Atatürk posterini indirdiği iddiasının asılsız ve gerçek dışı olduğu da bu PM’de ortaya çıkmış oldu. Bu nedenle asılsız ve gerçek dışı bir iddia ile CHP’yi kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken PM üyesi, Ankara Milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka’nın kesin ihraç istemiyle, tedbirli olarak YDK’ya sevk edilmesine, gizli oylama sonucunda oyçokluğuyla karar verildi. Bu asılsız iddialara muhatap edilen PM üyesi, Ankara Milletvekili Sayın Necati Yılmaz da toplantıda, kendisiyle ilgili iddiaların iftira olduğunu ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Parti Meclisimiz böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi.”

Anka