İddia! Van'da mülteci minibüsü tarandı: 1 ölü, en az 10 yaralı

İddia! Van'da mülteci minibüsü tarandı: 1 ölü, en az 10 yaralı
Van'da Karahisar köyü yakınlarında mültecileri taşıyan midibüse jandarmanın 'dur ihtarına uymadığı' gerekçesiyle ateş açıldığı iddia edildi. Olayda 1 çocuğun öldüğü öne sürülürken, 4'ü ağır 12 yaralının olduğu kaydedildi.

Gazete Duvar'ın, sınıra yakın olan Karahisar köyünün muhtarı Kemal Tosun'a dayandırdığı haberine göre olay bugün saat 16.00 civarında köy yakınında gerçekleşti. Jandarma kontrol noktasına yaklaşan bir midibüs dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Jandarmanın midibüse ateş açması sonucu dört yaşındaki bir çocuk öldü.

Yaralanan 12 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Midibüste bulunan 30 kişi ise gözaltına alınarak ilçe jandarma karakoluna götürüldü.

Van Valiliği: Aracın lastiklerine ateş açıldı, seken kurşunlardan 1 göçmen hayatını kaybetti

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"3 Temmuz 2022 günü saat 16.00 sıralarında Saray ilçesi Koçbaşı-Turan mahalleri istikametinden Karahisar Mahallesi'ne seyir halindeki şüpheli araç, jandarma görevlileri tarafından Karahisar Mahallesi girişindeki kontrol noktasında durdurulmak istenmiştir. Şoförünün ‘dur’ ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü aracın durdurulabilmesi amacıyla, aracın lastiklerine ateş açılmıştır. Lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen olayda seken kurşunlardan 1 göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan göçmen kaçakçısı ve aracın şoförüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir. Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır"

'Ateş açıldı' iddiası!

Mezopotamya Ajansı'nın haberinde göre ise Afgan mültecileri taşıyan minibüse korucu ve askerler tarafından ateş açıldığı belirtildi. Saldırıda bir mülteci yaşamını yitirdi, en az 10 kişi yaralandı.