İBB önünde İmamoğlu aleyhinde açıklama yapan Kazanasmaz'ın işine son verildi

İBB önünde İmamoğlu aleyhinde açıklama yapan Kazanasmaz'ın işine son verildi
İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Ekrem İmamoğlu aleyhinde açıklama yapan Murat Kazanasmaz'ın işine son verildi.

İBB Trafik Radyosu Koordinatörü olan Kazanasmaz, bir grup belediye çalışanıyla birlikte belediye önünde toplanarak basın açıklaması yapmış, İmamoğlu'nu protesto etmişti. Belediye çalışanlarının seçim sürecinde taraf olması kamuoyunda tepki yaratmıştı.

Odatv'nin edindiği bilgiye göre Kazanasmaz bugün işten çıkarıldı.2005 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Kazanasmaz, İmamoğlu'nun AKP'nin israf politikalarını eleştirmesinin ardından bir grup çalışanla birlikte belediyenin Saraçhane'deki binası önünde toplanmıştı. Kazanasmaz şu ifadeleri kullanmıştı:

"131 ülkeden daha büyük olan İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile israf kavramına sıkıştırma insafsızlığı gösterenleri kınıyoruz. İstanbullulara hizmet etmek vaadiyle yola çıkanları, iftira, karalama, çarpıtma ve yalanları terk ederek, hizmet belediyeciliğinin kurumsallaştığı İBB'yi yıpratmaktan, İstanbulluya hizmet eden binlerce İBB emekçisini iftiralarla toplum nezdinde küçük düşürmekten vazgeçmeye davet ediyoruz."

Bugün işine son verilen Kazanasmaz'ın belediye seçimlerinde taraf olması, eylem yapması, bir adayı hedef alması, kamuoyunda tepki yaratmış, Kazanasmaz'a yönelik istifa çağrıları yapılmıştı.

KAZANASMAZ'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sözcü’ye açıklama yapan Kazanasmaz, “Olması gereken süreç işledi. İşten çıkarılmayı bekliyordum. Şaşırmadım. Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım ve bundan sonra da olmayı düşünmüyorum” dedi.

"BEN SADECE BANA VERİLEN METNİ OKUDUM"

12 Haziran 2019’daki ‘miting’ ile ilgili “Ben sadece o gün bana verilen metni okudum. Biz zaten Medya AŞ olarak belediyenin organizasyonlarında çağrılıp görev alırız. O gün de öyle oldu. Çağırdılar ve metni okumamı istediler.” diye konuştu.

“SİYASETE BULAŞMADIM VE BUNDAN SONRA DA BULAŞMAYACAĞIM"

Kazanasmaz “İmamoğlu yönetimine kırgın mısınız?” sorusuna ise “Kırgınlıktan ziyade 23 yıldır verilen bir emek var ortada. O anlamda kimseye kırgın değilim. Bu kararı bekliyordum. Ben siyasete hiçbir zaman bulaşmadım. Bundan sonra da bulaşmayacağım.” yorumunda bulundu.