İBB, Çırağan ve Dolmabahçe’deki asırlık çınarları neden kesti?

İBB, Çırağan ve Dolmabahçe’deki asırlık çınarları neden kesti?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Çırağan ve Dolmabahçe Caddesi’nde bulunan 112 çınar ağacını kesti. Sosyal medyada tartışma konusu olan kesim hakkında İBB'ye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Twitter hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, ağaçların ölümcül ve bulaşıcı 'kanser hastalığı' nedeniyle kesildiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Çırağan ve Dolmabahçe Caddesi’nde bulunan hasta çınar ağaçlarını kesti.

Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan alınan izin ile kesilen ağaçların ‘çınar kanseri’ olduğu belirtildi. 2007'den beri görülen hastalık nedeniyle Çırağan ve Beşiktaş caddelerinden topam 112 ağaç kesildi.

İBB ne diyor?

Sosyal medyada tartışma konusu olan ağaç kesimi hakkında İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 11 Mart’ta tweet atarak açıklama yaptı. İBB, ağaçlardaki hastalığın bulaşıcı ve öldürücü olduğunu duyurdu.

"Çırağan ve Dolmabahçe Çınarlarına Ne Oldu?

Çınar Kanseri Nedir?

Çınar Kanseri Nasıl Tespit Edilir?

Çınar Ağaçları Ne Zamandır Hasta?

Hastalık Nasıl Yayılır?"

sorularına yanıt verilen açıklamada hasta ağaçların bölgeden uzaklaştrılmasının, diğer ağaçların sağlığı için bir zorunluluk olduğu vurgulandı.

İstanbul Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 2020 yılında da aynı caddede 73 ağacın kesilmesine karar vermişti.