Hükümlülerin 'kanatlı kozalakları' görücüye çıktı

Hükümlülerin 'kanatlı kozalakları' görücüye çıktı
ADANA Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin hazırladığı çam kozalaklarından yapılan renkli kuş figürleri ve çeşitli eserler adliye binasında sergilendi.Hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri...

ADANA Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin hazırladığı çam kozalaklarından yapılan renkli kuş figürleri ve çeşitli eserler adliye binasında sergilendi.

Hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla 18 hükümlü kurulan resim ve heykel atölyesinde 3 ay boyunca usta öğretici Engin Sarıoğlan ile resim öğretmeni Doğan Deniz Çalışkan'dan eğitim aldı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın gördüğü bir tablodan esinlenerek verdiği öneri üzerine, iki usta öğretici ve hükümlüler, çam kozalağından kuş oluşturmaya başladı. Kürkçüler Cezaevi kampüsü ve Toros Dağları'ndaki çam ağaçlarından toplanan kozalaklar, mahkumların ellerinde hayat bularak özgürlüğün sembolü rengarenk kuş figürlerine dönüştü. Hükümlüler ayrıca Taş Köprü'den, Yılan Kale'ye, Merkez Camii'nden Büyüksaat'e Adana'nın bir çok simgesinin rölyefini de yaparken Yeniçeri, Koca Seyit, Çoban Dede gibi tarihi isimlerin de küçük heykelleri, tablo ve 3 boyutlu resimleri yapıldı.

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Hükümlülerin hazırladığı eserlerden oluşan 'Dört Duvar Arasındaki Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası: Kanatlı Kozalaklar' isimli sergi Adana Tarihi Adliye binası bahçesinde açıldı. Açılışa Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in yanı sıra çok sayıda hakim ve savcı katıldı. Başsavcı Yeldan kozalaklardan kuş figürü yapan mahkumların yanında yaptığı açıklamada, "Şu anda atölyemizde 40'a yakın hükümlümüz bu işlerle uğraşıyor. Bu atölyemizi geliştirmeyi düşünüyoruz. Burada kuş figürleri yapılmaya devam edilecek. Bu kozalaklar hükümlülerimizin elinde ekonomiye kazandırılacak" dedi.

İsmi açıklanmayan bir hükümlü ise "Sağlanan imkanlarla hocalarımızın desteğiyle çok iyi bir yere gelmiş sayıyorum kendimi. Pis işlerle uğraşmak yerine bu işlerle uğraşmayı bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum"diye konuştu.