HDP İzmir il binasına saldırı: Parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirdi

HDP'nin İzmir il binasına saldırı düzenlendi. Saldırıda, parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirdi. HDP'den yapılan açıklamada 'Saldırının sorumlusu İçişleri Bakanlığı'dır' denildi. HDP yönetimi ve milletvekilleri İzmir'e gidiyor.

İzmir'de HDP il binasına silahlı saldırı düzenlendi. HDP tarafından yapılan açıklamada, Deniz Poyraz isimli parti çalışanının yaşamını yitirdiği bildirildi.

HDP İzmir Eşbaşkanı Baydur: Rehin almış

HDP İzmir Eşbaşkanı Abdülkadir Baydur, olayı şöyle anlattı, "İlin kapısında araçtan indim. Hanın girişinde silah seslerini duydum. Bir saldırgan olduğu söyleniyordu. İçeri girip arkadaşımızı rehin almış. Tek bir kadın çalışan arkadaşım vardı. Onu öldürmüş"

whatsapp-image-2021-06-17-at-13-31-14.jpeg

HDP yönetimi İzmir'e gidiyor

Saldırı nedeniyle, HDP yönetimi ve milletvekilleri İzmir'e hareket etti. HDP, partilileri de, il binalarında toplanmaya çağırdı.

HDP'den açıklama: Sorumlu İçişleri Bakanlığı

HDP, saldırı sonrası yaptığı açıklamada 'Sorumlu İçişleri Bakanlığıdır' dedi. "Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır" denilen açıklama şöyle: 

"Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır."

22.jpg

Halk TV’ye bağlanan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Bektaş saldırıda Deniz Poyraz isimli genç kızın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Beştaş, şu açıklamalarda bulundu:  “Saldırgan il binamızın içine girmiş ve saldırmış. İçeride çalışan bir annenin kızı hayatını kaybetti. Deniz Poyraz isimli bir genç bir kız. 

Korkunç bir olay, kabul edilemez. Hiçbir izahı olamaz, bu kadar provokasyon ve hedef göstermenin sonucu işte artık il binamıza kadar yansıdı. Daha önce de saldırılar oluyordu ama bu sefer ölüm oldu. Siyasi parti olarak 24 saat kolluk güçlerinin izlediği ve kameralarla her adımın çekildiği bir binaya silahlı bir kişi nasıl girebiliyor ve cinayet işleyebiliyor? Bu konuda İçişleri Bakanlığı ve kolluk doğrudan sorumludur.”

Valilik açıklama yaptı: Saldırgan istifa eden sağlık çalışanı 

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2'nci katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır" denildi.

whatsapp-image-2021-06-17-at-12-34-04.jpeg

Oluç: Saldırgan gözaltında 

Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına bağlanan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, saldırganın tek kişi olduğunu ve şu anda gözaltına alındığını açıkladı. 

Kaynak: DHA - İHA 

 

Etiketler :