HDP'liler İle Hüda-Par'lılar Arasında Çatışma

HDP'liler İle Hüda-Par'lılar Arasında Çatışma
Şırnak'ta HDP'liler ile Hüda-Par'lılar arasında silahlı çatışma çıktı.ŞIRNAK'ın İdil İlçesi&ne bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı...

Şırnak'ta HDP'liler ile Hüda-Par'lılar arasında silahlı çatışma çıktı.

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi&ne bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, 2 kişi öldü.

İdil ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve İpekyolu üzerindeki Kozluca Köyü'ne bugün öğle saatlerinde HDP İdil ilçe örgütü yöneticileri seçim propagandası yapmaya gitti. İddiaya göre Hüda- Par taraftarları, gelen HDP'li grubu köye almak istemeyince olay çıktı.

HDP'lilerin propaganda yapamadan köyden ayrılmasının ardından bu kez köydeki HDP ve Hüda- Par taraftarları arasında çıkan kavga, silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı çatışmada Hüda- Par'lı gruptan 38 yaşında Abdülcelal Talayhan ile 34 yaşındaki Mehmet Şerif Şimşek ağır yaralandı. Talayhan ve Şimşek, ağır yaralı kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.

Hüda- Par'lılar ölüm haberini alınca hastaneye akın etti. Tekbir getiren Hüda- Par'lı grup, HDP'liler aleyhine slogan atarken, çatışmanın çıktığı Kozluca Köyü'nde geniş güvenlik önlemi alındı.